Gemeente Bronckhorst
---

Minister Ter Horst op 7 april a.s. op werkbezoek in Bronckhorst

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt op 7 april a.s. de gemeente Bronckhorst. Zij bezoekt de gemeente om met een aantal inwoners, organisaties en raadsleden van gedachten te wisselen over onderwerpen die van doen hebben met haar beleidsterrein, zoals de brandweer, de dienstverlening van gemeenten en openbaarheid. Zo spreekt zij tijdens haar bezoek, dat een deel van de middag in beslag neemt, eerst met een aantal leden van de vrijwillige brandweer van Bronckhorst en daarna staan in herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst drie ronde tafel gesprekken gepland met de uitgenodigde inwoners, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en raadsleden. De minister wil onder meer met hen in discussie over de werking van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in Bronckhorst. In deze wet staat dat gemeenten verplicht zijn bij de ontwikkeling van beleid haar burgers en cliënten te betrekken. De minister wil met de deelnemers van gedachten wisselen over wijze waarop Bronckhorst dit invult en hoe burgers deze inspraak en participatie ervaren. Ook wil de minister met hen spreken over de gemeentelijke regierol binnen de WMO. Zij is geïnteresseerd in de manier waarop Bronckhorst de voor haar beleid belangrijke organisaties bij elkaar brengt en ervoor zorgt dat een integraal beleid wordt gevoerd.

Geachte persrelatie,

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij het informele samenzijn dat de minister na afloop houdt in herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst van 14.35 tot 15.00 uur. Graag zien wij u daar (persontvangst in de herenkamer).

Hengelo (Gld), 31 maart 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --