Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Italiaans topmodel Vanessa Hessler special guest
in Holland's Next Top Model

"Oefenen essentieel om topmodel te worden."

Nijmegen, 2 april 2008. Het Italiaanse Elite-model Vanessa Hessler is special guest in aflevering 2 van Holland's Next Top Model. Vanessa Hessler, bekend als het gezicht van internet service provider Alice, verrast de elf mooie jonge meiden in hun Top Model Mansion. Daar bespreekt ze alle ins and outs van de boeiende, maar ook keiharde modellenwereld. Ook is zij aanwezig bij de officiële en tevens eerste persfotoshoot van Holland's Next Top Model om de jonge talenten te coachen en tips te geven om een nóg beter model te zijn.

Wekelijks ervaren de meisjes die strijden voor de felbegeerde titel van Holland's Next Top Model dat de modellenwereld niet alleen maar glitter en glamour is. Om hen voor te bereiden op het modellenwerk krijgen de meisjes daarom bezoek van het internationale topmodel Vanessa Hessler. Haar entree in de Top Model Mansion zorgt voor grote ophef als de meiden zich realiseren dat hét gezicht van Alice naast hen op de bank zit.

Verlegenheid

Vanessa werkt voor grote internationale merken en het is voor de meisjes dan ook een hele eer om van haar poseerles te krijgen. "Een model moet een product verkopen en daarvoor moet je goed kunnen poseren. Om dit goed te kunnen, moet je emoties durven tonen. Dat is niet makkelijk, maar in dit vak is geen plaats voor verlegenheid.", aldus Vanessa Hessler. Holland's Next Top Model kandidate Annika: "Vanessa heeft me geleerd dat het belangrijk is om een emotie te laten zien bij dat wat je aanprijst. Je moet denken 'wauw', wat een gaaf product!"

Oefenen is essentieel

Samen met beautycoach Thijs Willekes en überstylist Bastiaan van Schaik is Vanessa aanwezig op de set om de 11 aanstormende talenten van Holland's Next Top Model te begeleiden en emotioneel te ondersteunen bij hun eerste echte persfotoshoot. "Hartstikke spannend! Ik kan mijn eerste fotoshoot nog goed herinneren," zegt Vanessa. "Om de modellen te helpen hun nervositeit onder controle te houden probeer ik ze op hun gemak te stellen en zelfverzekerd voor de camera te laten poseren. Mijn advies is daarom: oefenen, oefenen, oefenen. Voor de camera, de spiegel en vrienden. Oefenen is essentieel om Holland's Next Top Model te worden."

Alice voor bellen en internetten

Internet service provider Alice is trots op het feit dat 'hun' gezicht Vanessa Hessler een belangrijke rol speelt in Holland's Next Top Model. Mirjam Smets: "Vanessa heeft dankzij de grootschalige campagne van Alice in Italië, Duitsland, Frankrijk en Nederland internationale bekendheid gekregen. Het is fantastisch dat zij de modellen in spé van advies kan voorzien. Met het optreden van Vanessa in Holland's Next Top Model hopen wij nog meer bekendheid te geven aan ons merk en ons aanbod voor bellen én internetten."

De uitzending met Vanessa Hessler is maandag 7 april a.s. te zien op RTL5 tussen 20.30 en 21.30 uur. De herhaling wordt woensdag 9 april uitgezonden op RTL 8 tussen 20.30 en 21.30 uur en zaterdag 12 april op RTL 5 tussen 18.30 en 19.30 uur.

Vanessa Hessler

Vanessa (20 jaar) groeit op in Italië en wordt op 15 jarige leeftijd ontdekt als ze met haar moeder over de Via Del Corso in Rome loopt. Ze heeft gewerkt voor verschillende modemerken zoals Gattinoni, Mariella Burani, Laura Biagiotti, Gili en Dolce & Gabbana. In 2005 neemt haar carrière een vlucht als zij uit honderden meiden gekozen wordt tot het merkicoon van de Europese internet serviceprovider Alice. Vanaf dat moment verschijnt haar gezicht op grote billboards, in magazines en op televisie in Italië, Duitsland, Frankrijk en vanaf 2007 ook in Nederland. Dankzij de grootschalige campagnes van Alice heeft ze inmiddels internationale bekendheid én de topmodellenstatus gekregen.

Over Alice (www.alice.nl)

Alice staat voor eenvoud en duidelijkheid, een gunstige prijs voor een snelle verbinding en goede service. Alice is sinds augustus 2007 actief op de Nederlandse telecommarkt en heeft inmiddels 25.000 aanmeldingen. Vanessa Hessler is het gezicht van Alice en figureert momenteel naast Brad Pitt in de nieuwe reclamecampagne. De internet serviceprovider Alice is sponsor van het programma Holland´s Next Top Model.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht