Man aangehouden na eenzijdig ongeval

Steenderen, 07-04-2008 o Een 44-jarige man uit Steenderen is zaterdagavond 5 april licht gewond geraakt nadat hij de macht over het stuur was verloren en met zijn auto tot stilstand kwam in de berm aan de Doesburgseweg in Steenderen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Omstreeks 22:40 uur reed de man over de Doesburgseweg richting Doesburg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen twee bomen aan, aan de rechterzijde van de weg. De auto schoot hierdoor naar de linkerzijde van de weg en kwam in de berm tot stilstand. De man raakte hierbij lichtgewond. Zijn auto is total loss verklaard en moest worden afgesleept.

In het kader van botsen is blazen bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij werd hierop meegenomen naar het politiebureau en blies daar een promille van 0,76. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat de man te hard had gereden waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.