Ingezonden persbericht


My Book Studio Edition II: hoge prestaties en laag energieverbruik

Nieuwe versie voor creatieve professionals en Mac-gebruikers uitgerust met WD GreenPower-harddrive, vier interfaces en RAID 0

Amsterdam, 7 april 2008 Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) presenteert de My Book Studio Edition II. Deze nieuwe externe harddisk biedt de perfecte balans tussen energiebesparing en uitstekende prestaties en is naadloos aan te sluiten op een Mac. De My Book Studio Edition is verkrijgbaar met 1 TB of 2TB opslagcapaciteit.

De milieuvriendelijke My Book Studio Edition II gebruikt WD GreenPower-harddrives waardoor het apparaat weinig energie verbruikt en een uiterst koele en stille werking heeft. De dual-drive harde schijf is met zijn RAID 0-configuratie en vier razendsnelle interfaces ideaal voor creatieve professionals, werkgroepen, kleine kantoren en iedereen die op zoek is naar supersnel dataverkeer.

De My Book Studio Edition II is geformatteerd voor Mac-computers en heeft daarnaast een aantal nieuwe features:


- Extra snelle prestaties met vier verschillende interfaces (FireWire 400/800, eSATA, USB 2.0);


- RAID 0-configuratie (Striped) ; RAID 1 (gespiegeld) is configureerbaar;


- Een koele en milieuvriendelijke werking dankzij de WD GreenPower-drives die eenderde minder energie verbruiken dan conventionele externe harde schijven met dual-drive;


- Speciaal koelingsysteem en energiebesparende modus;


- Geen ventilator, dus erg stil in gebruik;


- Vijf jaar productgarantie;


- Software die automatisch en continu back-ups maakt;


- Een capaciteitsmeter die de beschikbaarheid van opslagruimte weergeeft;


- Opties voor intelligent drivebeheer, waaronder automatisch opstarten, Safe Shutdown en LED status- en activiteitslichtjes;


- Verwijderbare en verwisselbare harde schijf;


- Een stijlvol zilvermetallic uiterlijk dat uitstekend past bij andere Mac-producten.

Met de My Book Studio Edition II komt WD tegemoet aan de wensen van Mac-gebruikers en creatieve professionals die op zoek zijn naar snelheid, maar ook naar milieuvriendelijkheid , zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur van de Branded Products Group van Western Digital. Doordat RAID 0 voorgeconfigureerd is, profiteren fotografen, grafisch ontwerpers, cameramensen en andere personen die veel opslagruimte nodig hebben van geweldige prestaties. En dat met een muisstille harddrive die weinig energie verbruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De My Book Studio Edition II dual-drive harde schijven zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken en online bij WD via www.shopwd.com. De consumentenadviesprijs van deze My Book is vanaf 289 euro voor 1 TB opslagcapaciteit en 569 euro voor 2TB.

#####

Over Western Digital

Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht