Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NSPOH start met JGZ-opleiding

Amsterdam, 7 april 2008 De Netherlands School of Public & Occupational Health biedt al de opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid (M&G), zowel voor de verschillende profielopleidingen als voor de opleiding in de tweede fase. Vanaf 1 januari 2009 voegt het opleidingsinstituut hieraan het profiel Jeugdgezondheidszorg toe. Deze eerste leergang is dé opleiding voor artsen die zich willen laten opleiden tot deskundigen in de zorg voor de gezondheid van de jeugd in brede zin, eigentijds, gericht op taakverdeling en een eigen rol in de keten. De opleiding vindt plaats in Amersfoort of Utrecht en bij voldoende belangstelling ook regionaal in noordoost of Zuid Nederland. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mg of nemen contact op met het opleidingssecretariaat, telefoon 020- 5664949.

Praktijkgericht modulair onderwijs
Zoals bij alle opleidingen arts M&G loopt ook bij de nieuwe opleiding jeugdgezondheidszorg praktijkscholing parallel met cursorisch onderwijs. Zo kan de deelnemer de verworven kennis en vaardigheid meteen omzetten in praktische werkervaring. De opleiding sluit daarmee nauw aan bij de dagelijkse praktijk van het werk. Het onderwijsprogramma is gebaseerd op de nieuwe eisen van competentiegericht opleiden dat voor alle beroepen in de gezondheidszorg geldt. Het voldoet bovendien aan de criteria zoals die door de beroepsvereniging zijn geformuleerd.

De losse modulen kunnen ook als geaccrediteerde bij- en nascholing worden gevolgd.

Registratie
Jeugdgezondheidszorg is de profielopleiding in de eerste fase van de beroepsopleiding Arts M&G die leidt tot registratie arts jeugdgezondheidszorg door de Sociaal Geneeskundige Registratiecommissie (SGRC). Na afronding van de eerste fase kan de deelnemer verder met de tweede fase, gericht op beleid, wetenschappelijk onderzoek en management, om deze af te sluiten met de specialistenregistratie Arts M&G.

Over en voor kinderen van 0-19 jaar
Jeugdgezondheidszorg is hot . Het is bij uitstek een terrein van samenwerking: met andere professionals in de jeugdgezondheidszorg en deskundigen van andere instellingen, ouders, huisartsen, leerkrachten en beleidsmakers. De jeugdarts overziet het zorgveld en de leefomgeving van het kind. In de keten en in de Centra voor Jeugd en Gezin speelt een goed opgeleide jeugdarts een centrale rol in de bewaking én bevordering van de gezondheid van de jeugd.

Einde persbericht

Dit persbericht wordt u toegestuurd door Miriam van der Pol, coördinator marketingcommunicatie NSPOH, e-mail: m.vanderpol@nspoh.nl, tel. 020-5666183 / 5664949 (op ma-di-do-vr). Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Marian Luinstra, opleider/adviseur, telefoon 020- 5664949, e-mail m.luinstra@nspoh.nl.