Gemeente Utrecht


schriftelijke vragen nr. 36 inzake plaatsen van tent in park Waterwin


2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
36 Vragen van de mevrouw drs. C.P. Sarolea
(ingekomen 3 april 2008)


Donderdag 27 maart was er o.a. in park Waterwin een congres over innovatie bestemd voor ambtenaren. Aanwezig waren allerlei kopstukken uit de advieswereld, universitaire wereld en de overheid. We lezen op de site van het festival dat het festival Zizani heet. Zizani, een meisje van tien, verwondert en verbaast zich over de dingen die zij ziet, hoort en meemaakt. Zij stelt hierover vragen. Simpele vragen over Nederland, haar buurt, de overheid en nog veel meer. Simpele vragen hebben vaak complexe antwoorden. Zo ook die van Zizani.


Ik wil graag van het college antwoord op de volgende vragen:

1. Heeft bedoeld evenement nadelige gevolgen gehad voor de kwaliteit van het gewonnen drinkwater? Zo ja, in welke mate?


2. Zizani een meisje van tien woont toevallig in Terwijde aan het Waterwin park. Zij heeft al vaak met haar vader een balletje willen trappen in het park voor de deur. Ook haar verjaardagsfeestje heeft ze daar willen vieren. Maar nee, het mag niet. Haar papa en mama vertellen dat er water uit de grond wordt gewonnen en dat het park daarom schoon en ongeschonden moet blijven. Nu ziet Zizani een grote tent op het grasveld staan, waar die dag 700 ambtenaren naartoe komen om te praten over verwondering. Papa, waarom mogen die mensen wel gezellig een feestje vieren in het park en ik niet?


3. Gaarne wil ik advies van het college over wat die vader of moeder haar dochter moet antwoorden.

4. Gelden voor ambtenaren andere regels bij het organiseren van een congres of feestje dan voor andere mensen in de stad?

5. Waarom heeft de overheid juist op die plek gemeend een congres te moeten organiseren?

6. Denkt de gemeente Utrecht dat het beeld dat hiermee wordt opgeroepen bijdraagt aan het verkleinen van de kloof tussen overheid en burger?

7. Worden er in de toekomst meer ontheffingen verleend aan burgers voor het organiseren van een event in het park Waterwin?


---- --