Gemeente Alkmaar


7 april 2008

Omnibusonderzoek van start

Ongeveer 2000 mensen in Alkmaar die in de steekproef zijn gevallen ontvangen deze week de Omnibus 2008. Dit is een grootschalige enquête die de gemeente uitvoert. Vanaf maandag 7 april brengen bezorgers de enquêtes persoonlijk bij hen aan de deur.

Onderwerpen die in het omnibusonderzoek aan bod komen zijn onder andere sport, openingstijden van de publieksbalies van de gemeente Alkmaar, gevoel van veiligheid, bekendheid met de inspecteurs stadstoezicht, monumentenzorg en archeologie, woning en woonomgeving, kinderboerderijen, honden, buurthuizen, voorzieningen voor (chronisch) zieken, ouderen en gehandicapten, amateurkunst, schuldhulpverlening en verkeer en vervoer. Tot slot kan men aangeven of men belangstelling heeft om aan een internetpanel mee te doen. In zo'n panel kunnen inwoners van Alkmaar af en toe meewerken aan korte onderzoeken van de gemeente.

Weer ophalen ook
De bezorgers komen de vragenlijsten voor vrijdag 21 april weer ophalen en kunnen hiervoor dan ook direct bij aflevering een afspraak maken. Als de persoon niet thuis is, wordt de enquête in de brievenbus gedaan. De bezorger kan eventueel behulpzaam zijn bij het invullen van de enquête. Het is de bedoeling dat degene aan wie de enquête is geadresseerd de vragenlijst ook zelf invult.

Anoniem
Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk enquêtes ingevuld terugkomen. Deelname aan het onderzoek is volkomen anoniem. De formulieren worden na verwerking van de gegevens vernietigd en gegarandeerd niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Resultaten
De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Alkmaar voert het omnibusonderzoek uit. De medewerkers van deze afdeling stellen de vragenlijst op. Zij zorgen er ook voor dat alle enquêtes verwerkt worden. Alle retour gekomen enquêtes worden gescand door een computer. Zo kunnen alle gegevens snel verwerkt worden. De resultaten worden per onderwerp gebundeld in een rapport en worden gebruikt ter ondersteuning van het gemeentelijk beleid.

Voor informatie: afd. communicatie van de gemeente Alkmaar Kees Kraakman tel. 072-5489009


-----------------------


---- --