Ingezonden persbericht


LaCie introduceert harde schijf met triple interface, ontworpen door Neil Poulton

Eenvoudige en compacte opslag met subtiele lijnen en hoogglansafwerking; veelzijdige USB 2.0-, eSATA- en FireWire 400-interfaces

Amsterdam, 7 april 2008 - LaCie introduceert een nieuwe harde schijf. Het is een nieuwe triple-interfaceversie met een USB 2.0-, eSATA- en FireWire 400-aansluiting. De harde schijf is verkrijgbaar met opslagcapaciteiten van 500 gigabytes (GB), 750 GB en 1 terabyte. Het apparaat is exclusief ontworpen voor LaCie door de bekende ontwerper Neil Poulton en heeft een slank en compact uiterlijk in een stijlvolle zwarte hoogglansafwerking. De harddisk geeft een helder blauw led-effect aan de onderkant.

De harde schijf is een compacte desktopoplossing die is voorzien van een stevige behuizing met openingen aan de onderkant voor een natuurlijke luchtstroom. Het apparaat werkt op elke universele hoge-snelheid USB 2.0-, eSATA- en FireWire 400-poort van een pc of Mac met Windows 2000, XP en Vista, en Mac OS X 10.3 of hoger. Met de plug-en-play set-up is aansluiten eenvoudig en doeltreffend.

"We zijn zeer verheugd dat we de nieuwe triple interface harde schijf kunnen aanbieden", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De USB-versie die eind 2007 geïntroduceerd werd, is zeer populair. Met dit nieuwe product kunnen we nu klanten bedienen, die snellere overdrachtssnelheden willen met FireWire 400- en eSATA 1,5Gbit-connectiviteit."

De harde schijf is voorgeconfigureerd met de '1-Click' Backup Software voor pc en Mac van LaCie, en met SilverKeeper-software voor Mac. Beide softwareoplossingen maken regelmatig een back-up van het volledige systeem. Ook is de LaCie Setup Assistent voorgeconfigureerd. Deze nieuwe functie optimaliseert het station naar de wensen van de gebruiker en kopieert automatisch de handleiding en functies naar de computer.

De 500GB triple interface harde schijf naar ontwerp van Neil Poulton kan tot 710 films, 135.000 muziekbestanden of 550.000 foto's* opslaan.

Prijzen en beschikbaarheid

De harde schijf is rechtstreeks bij LaCie verkrijgbaar of via het gespecialiseerde dealernetwerk. De consumentenadviesprijs begint bij ¤149,00 inclusief btw. De USB-versie is beschikbaar vanaf ¤ 99,00 inclusief btw. Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie & Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).