Persbericht

Grote belangstelling Citrix XenServer

~ Marktaandeel van oplossing voor servervirtualisatie groeit explosief in Benelux ~

Vianen, 7 april 2008 Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, rapporteert een explosief groeiend marktaandeel voor XenServer in de Benelux. Citrix introduceerde onlangs Citrix XenServer" 4.1, de eerste oplossing op de markt voor zowel virtuele als fysieke servers. De nieuwe versie van XenServer bevat meer dan 50 nieuwe mogelijkheden waarmee het gebruiksgemak, de prestaties en de ondersteuning van enterprise storage-systemen verbeterd wordt.

Sinds de introductie is de 30 dagen trial-versie van XenServer Enterprise edition, die beschikbaar is voor de Benelux-regio, al meer dan 1.000 keer gedownload van de website. Nog voor de officiële introductie van XenServer Platinum Edition heeft Citrix al diverse orders ontvangen voor dit product. Deze grote interesse voor XenServer heeft ertoe geleid dat de omzet in het eerste kwartaal van 2008 is verdubbeld ten opzichte van het vierde kwartaal van 2007.

Citrix XenServer Platinum Edition heeft een aantal nieuwe, krachtige mogelijkheden die zowel virtuele als fysieke servers dynamisch aansturen. De grote belangstelling van hosting-bedrijven voor deze dynamische datacenters heeft ervoor gezorgd dat Citrix sinds kort is aangesloten als endorser van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA).

Het distributiekanaal voor XenServer breidt in rap tempo uit. Citrix heeft Dupaco, ETC en Interact aangesteld als Value Add Distributors voor XenServer; Dupaco en ETC verzorgen de distributie in Nederland, IDG doet dat in België en Luxemburg. Bovendien zijn in de Benelux al 35 Value Add Resellers volledig getraind en gecertificeerd. Nog eens 117 Value Add Resellers in de Benelux zijn bezig zich te certificeren via de gratis webtrainingen. Zowel Xpert Training Groep (XTG) als Dupaco mogen zich Citrix Autorised Learning Center" noemen. Deze ontwikkelingen zijn het gevolg van de snel groeiende vraag voor XenServer in de markt voor servervirtualisatie , zegt Werner van Unen. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop van het XenServer product portfolio binnen het Benelux-team, onder de eindverantwoordelijkheid van Area Vice President Rob van der Hoeven.

Recente samenwerkingen met andere partijen onderstrepen het succes van XenServer. Zo sloot Citrix een overeenkomst met HP om een aangepaste versie van XenServer te integreren in de 64-bit HP ProLiant-server. In januari hebben Citrix en Microsoft hun samenwerking uitgebreid met een uitgebreid scala aan virtualisatietoepassingen voor desktop en server. De bedrijven brengen samen virtualisatie-oplossingen op de markt met ondersteuning voor Windows Server 2008.

XenServer is onderdeel van de end-to-end virtualisatiestrategie van Citrix. Van der Hoeven: Het succes van XenServer in de Benelux is het bewijs dat de integratie van XenSource binnen Citrix Systems geslaagd is. Daardoor kunnen we de markt een complete end-to-end virtualisatie oplossing bieden.

(428 woorden)