Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Power Distribution Unit van Raritan stroomlijnt datacentra

Dominion PX reduceert stroomverbruik en traceert onbenutte stroomcapaciteit


De Dominion PX. Beschikbaar in modellen met 8, 12 en 20 outlets.

Capelle aan den IJssel, 7 april 2008 Om het groeiende aantal stroomproblemen in datacentra het hoofd te bieden, introduceert Raritan een intelligente Power Distribution Unit (PDU): de Dominion® PX. Met deze PDU kunnen bedrijven eenvoudig de effectieve stroomconsumptie en stroomcapaciteit in hun datacentra vaststellen, de temperatuur en vochtigheid in hun serverracks bewaken, de in/uitschakelvolgorde van hun ICT-apparatuur regelen en deze apparatuur op afstand beheren.

De Dominion PX is gebaseerd op de vooronderstelling dat je iets pas kunt beheren als je het kunt meten. De intelligente PDU biedt real-time, gedetailleerde informatie over het stroomverbruik van afzonderlijke outlets. Vergelijkbare oplossingen geven enkel inzicht in het stroomverbruik van de PDU in zijn geheel. Optioneel verkrijgbare temperatuur- en vochtigheidssensoren geven real-time omgevingsinformatie.

De PDU stelt serverbeheerders en ICT-managers in staat om ongebruikte capaciteit op te sporen, deze te analyseren en anders te gebruiken en zo kosten te besparen. Onderzoek wijst uit dat veel datacentra beschikken over verborgen capaciteit die kan worden aangeboord door de spanning van afzonderlijke ICT-apparatuur vast te stellen. In veel gevallen bedraagt de effectieve spanning ongeveer de helft van het wattverbruik of de stroomsterkte die vermeld staan op het naamplaatje van het product.

De Dominion PX biedt tevens veilig beheer op afstand. Geautoriseerde beheerders kunnen, via seriële en/of IP-toegang, remote outlets op uiteenlopende locaties benaderen om servers en netwerkapparatuur, afzonderlijk of per groep, te rebooten en truckrolls (het sturen van monteurs) te voorkomen. Ook kunnen zij de PDU als productiviteitstool gebruiken om de stroombeheerstrategie per server(groep) te definiëren, of met behulp van powerstrips een virtuele outlet creëren om servers die specifieke applicaties ondersteunen te beheren.

De PX zet bovendien een nieuwe standaard op het gebied van veiligheid. Het is de eerste PDU die 256-bit AES-encryptie op hardwareniveau biedt. Daarnaast is hij voorzien van wachtwoordondersteuning, toegangscontrole op outletniveau, Access Control Lists per outlet, toegangscontrole op groepsniveau en een ingebouwde firewall. De PDU functioneert niet alleen veilig in een standalone mode, maar werkt ook goed samen met externe authenticatie- en autorisatieservices.

Optimaal stroomverbruik wordt steeds belangrijker voor datacentra en facilitair managers, zegt Edwin de Boer, Director of Marketing Europe. Als bedrijven hun stroomverbruik op outletniveau kunnen monitoren, analyseren en beheren, hebben zij gedetailleerd inzicht in de energieconsumptie van hun datacentra. Verder kunnen zij problemen lokaliseren voordat deze hun dienstverlening verstoren, gefundeerde beslissingen over hun rackcapaciteit nemen en een flinke stap voorwaarts richting green computing zetten. Onze Dominion PX kan helpen de exploitatiekosten van datacentra te verlagen en het nettorendement te verbeteren.

Beschikbaarheid

De Dominion PX is per direct beschikbaar in vijftien standaardmodellen met acht tot twintig outlets. Om klanten optimaal te bedienen, zijn ook op maat gemaakte modellen leverbaar. De PDU werkt geheel zelfstandig, zonder extra hard- of software. Optionele temperatuur- en vochtigheidssensoren zijn eveneens verkrijgbaar.

De Dominion PX kan zowel als standalone Power Management Solution worden gebruikt als in combinatie met Raritans Paragon II of Dominion access-and-control-producten en met CommandCenter® Secure Gateway voor het geïntegreerde beheer van verschillende Dominion PX en. De PDU maakt gebruik van circuit breakers in plaats van zekeringen (fuses), wat het onderhoud veiliger, eenvoudiger en voordeliger maakt. De Dominion PX is beschikbaar in verschillende behuizingen: Zero U, 1U en 2U.

Over Raritan

Raritan, opgericht in 1985, is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van ICT-infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkcomponenten, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die daarop draaien. Met deze betrouwbare en gevoelige oplossingen - gebaseerd op KVM-switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële consoleservers, remote connectiviteitsproducten en beheersoftware - kunnen bedrijven proactief hun ICT-systemen controleren en beheren. Daarnaast ontwikkelt Raritan geavanceerde hardwareproducten voor de OEM-markt voor remote beheer op basis van KVM-over-IP- en IPMI-technologieën.

De oplossingen van Raritan worden geleverd in 76 landen en gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere ICT-omgevingen over de hele wereld. Raritan heeft wereldwijd 38 kantoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Website: www.raritan.info



Ingezonden persbericht