Nederlanders zijn vaker moe dan vrolijk


UTRECHT, 20080407 -- Nederlanders zijn vaker moe dan vrolijk. Dit constateert de interactieve gevoelswebsite HowYaFeel.nl. Als we ons 'waardeloos', 'rot' of zelfs 'verrot' voelen, ligt de oorzaak vaak bij 'familie en vrienden'. Wanneer we ons 'goed' of 'geweldig' voelen is dat vaak omdat we vrij zijn.

Verliefd

Al meer dan 5000 keer gaven Nederlanders op deze website door middel van een paar muisklikken aan wat hun gemoedstoestand was. Na 'moe' (9%) zijn mensen meestal `vrolijk' (7%), 'verdrietig' (6%) en 'druk' (5%). Verliefd is slechts 2% van de bezoekers.

Relaxt

Ook bekijkt HowYaFeel.nl 24 uur per dag wat mensen bezig houdt. Vaak is dit 'werk en school' (16%), 'vrij of relaxt' (13%) en 'familie en vrienden' (10%). Minder vaak is dit 'gezondheid' en 'het weer'. Die staan laag met respectievelijk vier en drie procent. Bedenker en maker van HowYaFeel.nl, Martijn van Dijk: "Het feit dat 'familie en vrienden' zo hoog in de lijst staat van zaken die mensen bezig houden, was voor mij een verrassing. Daarnaast had ik verwacht dat het 'Nieuws' veel hoger zou staan."

Maandagdipje?

Dat maandag een zware dag is, wordt bevestigd door de duizenden klikkers op HowYaFeel.nl. Naarmate de week vordert voelen mensen zich beter. Tijdens het weekend is het gevoel het beste.





Martijn van Dijk