Gemeente Rotterdam

4 april 2008

Collectieve beveiliging bedrijventerrein Waalhaven-Zuid Veilig Ondernemen bedrijventerrein Waalhaven Zuid
Op maandag 7 april ondertekenen wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu), Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf NV. en Joep van Eijk, voorzitter belangenvereniging Waalhaven Zuid het Convenant 'Veilig Ondernemen Waalhaven Zuid'. In het convenant staan afspraken om de veiligheid in dit oude havengebied aan te pakken, een gebied waar voornamelijk MKB- bedrijven actief zijn.

Binnen het project Veilig Ondernemen werkt de gemeente samen met ondernemers, politie en deelgemeenten en andere betrokkenen met als doel winkelgebieden en bedrijfsterreinen veiliger te maken. Dit betekent minder criminaliteit, een hoger gevoel van veiligheid en een grotere bereidheid om aangiften te doen. Alle partijen dragen hun steentje bij aan het project, in de vorm van inzet maar ook op financieel gebied.

Het project 'Veilig Ondernemen Waalhaven Zuid' loopt tot eind 2010. Specifiek wordt ingezet op drie doelstellingen: . vermindering van het aantal delicten;
. verhogen van het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers; . vergroten van de aangiftebereidheid.

Met het ondertekenen van het convenant wordt het mogelijk om het bedrijventerrein collectief te beveiligen met camera's en gezamenlijke inzet van surveillance.

noot voor de redactie/