Ingezonden persbericht


Zakendoen over de grens blijft trekken

Op donderdag 3 april jl. organiseerde de Kamer van Koophandel de Internationale Handelsdag. Op negen locaties in Nederland openden de Kamers van Koophandel hun deuren voor ondernemers die zich oriënteren op of bezig houden met internationaal zakendoen. Met zo´n 2.500 bezoekers was de Internationale Handelsdag ook dit jaar weer een succes.

Op deze dag kregen bezoekers informatie over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van internationaal zakendoen. Bezoekers konden gesprekken voeren met experts van Kamer van Koophandel, EVD, Belastingdienst en Douane, en andere regionale kennispartners. Op elke locatie zijn presentaties gegeven en uiteraard was er volop gelegenheid om te netwerken.

Rusland in Apeldoorn
De Internationale Handelsdag in Apeldoorn stond in het teken van handel met Rusland. Speciale gasten waren Thijs Wöltgens, bestuursvoorzitter van de Kamer van Koophandel Nederland en Rusland correspondent Peter d´Hamecourt.

Internationale handel in Nederland
Internationale handel is belangrijk voor de Nederlandse economie en zal in de komende jaren alleen maar in belang toenemen. In Nederland zijn er ruim 80.000 bedrijven die exporteren en 120.000 bedrijven die importeren. Alles tezamen heeft circa 25% van het Nederlandse bedrijfsleven te maken met internationaal ondernemen en nog een 5% oriënteert zich erop.

Internationale handel en de Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. De Kamer van Koophandel speelt bij internationale handel een belangrijke ondersteunende rol. Ondermeer door het stimuleren van internationaal ondernemen, het geven van voorlichting, organiseren van seminars, landenspreekdagen en de Internationale Handelsdag.