Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

nummer 08-12
datum 2 april 2008

Waterschap Vallei & Eem moedigt recreatief medegebruik aan

Waterschap Vallei & Eem heeft in 2008 E100.000,- om ontwikkelingen op het gebied van recreatief medegebruik aan te moedigen. Naast de zorg voor veilige dijken, optimale waterstanden en schoon water in sloten, beken, kanalen en plassen, zet het waterschap zich ook in om recreatief medegebruik te bevorderen. Voorbeelden zijn het aanleggen van een bruggetje voor een wandel- en/of fietsroute of het plaatsen van een picknicktafel bij een mooie beek. De financieringsregeling wil initiatieven op het gebied van recreatieve voorzieningen stimuleren. Een ieder die initiatief neemt voor de aanleg en onderhoud van recreatieve voorzieningen bij water en/of terreinen van Waterschap Vallei & Eem, kan een aanvraag indienen. Ook activiteiten met een tijdelijk recreatief karakter, bijvoorbeeld evenementen, kunnen in aanmerking komen.

Voorwaarden:

* De activiteit/voorziening is in de nabijheid van waterstaatkundige werken en/of terreinen in eigendom van Waterschap Vallei & Eem en heeft een openbaar karakter.
* De activiteit/voorziening moet een duidelijke relatie hebben met de taken van het waterschap.
* De activiteit/voorziening is aanvullend op de reguliere taken van het waterschap.
* De activiteit/voorziening is voor iedereen toegankelijk.
* De activiteit/voorziening waarvoor budget beschikbaar wordt gesteld moet binnen 1 jaar na het toekennen in uitvoering zijn genomen. Waterschap Vallei & Eem kan van bovenstaande punten afwijken als aan een activiteit/voorziening een buitengewoon belang wordt gehecht door het Dagelijks Bestuur.

Activiteiten/voorzieningen komen niet in aanmerking als ze:
* strijdig zijn met het waterstaatkundige belang en/of de taken van het waterschap;
* strijdig zijn met andere plannen, verordeningen en regelingen van het waterschap (het waterbeheersplan, de Keur of enig ander plan of verordening)

Het aanvragen van een financiële bijdrage kan alleen via het daarvoor bestemde aanvraagformulier. Dit formulier kan men downloaden via www.wve.nl/recreatie of opvragen bij mevrouw T. de Nijs van Waterschap Vallei & Eem (033 - 43 46 349). Houd rekening met een periode van maximaal 12 weken voordat uw aanvraag wordt beoordeeld. De hoogte van de bijdrage van het waterschap bedraagt maximaal 35% van de totale kosten. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Meer informatie is te vinden op www.wve.nl/recreatie.

Waterschap Vallei & Eem

Fokkerstraat 16

Postbus 330

3830 AJ Leusden

Telefoon 033-43 46 000

e-mail: mHmHhí|6?CJmHinfo@wve.nl

internet: www.wve.nl


---- --