Ingezonden persbericht


Persbericht

M4N maakt omzetcijfers bekend

Goede prognose voor 2008

Amsterdam, 7 april 2008 --- Affiliate marketingnetwerk M4N behaalde in 2007 een omzet van 4,4 miljoen euro. De onderneming boekte hiermee een groei van 220 procent ten opzichte van 2006 en genereerde daarmee rond de 80 miljoen euro aan consumententen bestedingen.

Voor 2008 verwacht de onderneming een verdubbeling van deze omzet. De voorspelling is gebaseerd op de exponentiële groei in 2007 ten opzichte van 2006 en de professionalisering van de affiliate markt.

M4N weet uit ervaring hoeveel omzet het bedrijf genereert doordat er een direct verband bestaat tussen marketinguitgaven en omzet. Adverteerders die aangesloten zijn bij affiliate netwerken besteden ongeveer 5 tot 8 procent van hun omzet aan affiliate marketing.

'We zien dat affiliate marketing in de breedte groeit', aldus Thomas Joosten, oprichter van M4N. 'Het grootste segment is voor ons nog steeds shopping. Maar we zien een toenemend aantal segmenten sterk groeien. Zo is de omzet in het career segment in 2007 ten opzichte van 2006 met 619 procent gestegen,' merkt Joosten op.

Deze ontwikkeling is ondere andere te danken aan de verbeterde kwaliteit van de websites. Consumenten zien dit terug in overzichtelijke websites waar ze gemakkelijk producten kunnen vergelijken en kunnen aanschaffen. Joosten: 'Hierdoor verdienen de affiliates meer en zodoende de adverteerders ook.'

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten.