Time : 14:22:39
Date : 07 April 2008
Sender Name: EHFCN

EHFCN lanceert voorlichtingscampagne tegen fraude en corruptie in de gezondheidszorg Ljubljana, 7 April 2008

Het EHFCN (European Healthcare Fraud and Corruption Network) lanceerde vandaag in Ljubljana, Slovenië, haar 2008 voorlichtingscampagne tegen fraude en corruptie in de gezondheidszorg. Slovenië bekleedt momenteel het voorzitterschap van de EU; het geschikte moment voor het EHFCN om tevens haar eerste 2008 antifraude seminarie te starten op 7 april, in Ljubljana.

De voorlichtingscampagne duurt een volle maand en is de tweede campagne, georganiseerd door het EHFCN. Doestellingen zijn: het creëren van een antifraude en anticorruptie cultuur, aantonen dat fraude en corruptie niet worden getolereerd en het aanreiken van maatregelen om fraude en corruptie in de gezondheidszorg tegen te gaan. De voorlichtingscampagne wordt verspreid via seminaries, presentaties en antifraude and anticorruptie posters over geheel Europa.

Tevens organiseren de leden van het EHFCN binnen hun organisaties voorlichtingscampagnes om te beklemtonen dat een antifraude en anticorruptie cultuur één van de voornaamste hoekstenen is in de strijd tegen fraude en corruptie in de gezondheidszorg. Ruim 1000 miljard Euro wordt jaarlijks in Europa aan gezondheidszorg uitgegeven; een aanzienlijk deel daarvan gaat echter verloren als gevolg van fraude en corruptie. De voorlichtingscampagne wordt formeel afgesloten in Brussel op 7 mei 2008 tijdens een EHFCN Bestuurscollege, waarop leden van het Europees en Belgische Parlement, en de media zullen worden uitgenodigd.

In zijn toespraak betuigde Mr. Paul Vincke, de EHFCN President, zijn dank aan de Sloveense Commissie ter preventie van corruptie voor de uitstekende medewerking in het organiseren van het antifraude seminarie in Ljubljana. Hij prees de Commissie voor haar standvastige inzet in de strijd tegen fraude en corruptie. Mr. Vincke wees erop dat de start van de voorlichtingscampagne samenvalt met Wereldgezondheidsdag, sinds 1950 jaarlijks georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Door de oorlichtingscampagne op die bewuste dag te starten, wil het EHFCN de problematiek van fraude en corruptie in een scherper daglicht zetten.


-##-

Over het EHFCN
Het EHFCN werd officieel opgericht in 2004 met als doel het bestrijden van corruptie en fraude in de gezondheidzorg in Europa. De organisatie is een internationale vereniging zonder winstoogmerk, gevestigd in Brussel, België en wordt gefinancierd door haar leden; deze zijn publieke of privaatrechtelijke organisaties tot wier kerntaken het behoort fraude en corruptie te bestrijden in het algemeen of in de gezondheidssector in het bijzonder. Het is de enige Europese organisatie die zich toespitst op het bestrijden van fraude en corruptie in de Europese gezondheidszorg. Door middel van onderlinge samenwerking, ijvert het EHFCN voor een fraudebestendige gezondheidszorg in Europa, zodat miljoenen Euro's daadwerkelijk kunnen worden aangewend voor de gezondheidzorg. www.ehfcn.org

Contact:
Paul Vincke
EHFCN President
Tel: +32 2 739 7507

Gunnar T. Andersen
EHFCN Director General
Tel: +354 560 4658

Sandra Blagojevic
EHFCN Executive Committee Member
Tel: +386 1 4788483

Voor verdere informatie:
enquiries@ehfcn.org
Tel: +32 2 739 7982
Fax: +32 2 739 7901

URL: http://www.ehfcn.org