Gemeente Winterswijk


Skate Safe! Clinic voor leerlingen van De Korenburg

27 maart 2008

Winterswijk - Op maandag 7 april is er van 9.00 tot 14.30 uur bij Sporthal De Pelkwijk in Winterswijk een Skate Safe! Clinic. De clinic is in het kader van het project Breedtesport en speciaal voor leerlingen van basisschool De Korenburg. Dit jaar ligt het accent binnen Breedtesport op leerlingen met een beperking.

Het doel van de Skate Safe! Clinics is de jeugd veiliger te leren skaten. Een landelijk onderzoek wees vorig jaar uit dat skaten nog steeds zeer populair is bij jongeren. Bij de meisjes is skaten zelfs de meest populaire buitenactiviteit. Anderzijds is het ook zo dat jongeren de grootste risicogroep zijn bij skate-ongevallen.

Univé Verzekeringen organiseert Skate Safe! Clinics in het hele land. Kinderen leren basisvaardigheden, zoals val- en remtechnieken. Ook ervaren zij het nut van de beschermende uitrusting en krijgen zij instructies over de rol van de skater in het verkeer. Gediplomeerde skate-instructeurs verzorgen de clinics.

Breedtesport Winterswijk wil met deze Skate Safe! Clinics niet alleen de veiligheid van het skaten bevorderen maar wil ook stimuleren dat de Winterswijkse jeugd sportief beweegt en tegelijkertijd veel plezier heeft.