Raad van State


maandag 7 april 2008
10.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Sint Michielsgestel Oost" van de gemeente Sint Michielsgestel. Het plan maakt onder meer de komst van het Vier Ambachten Museum mogelijk. De eigenaar van het museum wil dat het bestemmingsplan ook een andere bestemming op dat terrein toestaat, voor het geval zijn familie het museum niet van hem wil overnemen als hij met pensioen gaat. Een aantal andere inwoners van Sint Michielsgestel vindt dat in het bestemmingsplan onvoldoende rekening is gehouden met het open karakter van het gebied door onder meer kleine bedrijvigheid en uitbreiding van bestaande woningen toe te staan. (zaaknummer 200702599/1)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Eindhoven. Het plan heeft onder meer betrekking op de Genneper Parken ten zuiden van Eindhoven. Tennisvereniging Genneper Parken bezit momenteel een tijdelijk clubgebouw. Zij is het er niet mee eens dat haar clubgebouw niet in het bestemmingsplan is opgenomen. De gemeente Eindhoven vindt dat de vereniging haar onderkomen moet zoeken bij een ander - bestaand - tenniscomplex. De tennisvereniging wil dat niet en komt daarom in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200703591/1)

13.15 uur

Zitting over de ontgrondingsvergunning die het college van gedeputeerde staten van Limburg heeft verleend aan GC Terreinbeheer voor het aanleggen van twee jachthavens binnen de Pieterplas aan de Maas in Maastricht. De jachthavens bieden plaats aan in totaal 150 boten. Een inwoner van Maastricht is onder meer bang dat de veiligheid op het water voor het recreërend publiek hierdoor in het gedrang raakt. (zaaknummer 200702783/1)

14.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland heeft verleend aan Odjfell Terminals voor een petrochemisch bedrijf aan de Oude Maasweg in Rotterdam. De vergunning heeft betrekking op het deel van het bedrijf waar petrochemische distillatie plaatsvindt. De provincie heeft in de vergunning een voorschrift opgenomen over brandwerendheid. Het bedrijf vindt dit voorschrift overbodig, omdat hij zelf al een bepaald blussysteem heeft dat zou voldoen. Daarom verzoekt het bedrijf de Raad van State het voorschrift te schorsen. (zaaknummer 200800832/2)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.