Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport van start

07/04/2008 08:26

Creative Venue BV

Bunnik - Van 6 tot met 12 april collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland. Tijdens de collecteweek vraagt Fonds Gehandicaptensport extra aandacht voor de gehandicapte sporters in Nederland. Tevens benadrukt zij het belang van sport en fysieke gesteldheid voor gehandicapten om dagelijks in onze maatschappij optimaal te kunnen presteren en functioneren. Het Fonds financiert jaarlijks honderden projecten om sport voor mensen met zowel een lichamelijke en/of een zintuiglijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap mogelijk te maken. De jaarlijkse collecteweek is de belangrijkste bron van inkomsten voor Fonds Gehandicaptensport.

De collecteweek werd afgelopen vrijdag al ingeluid in de Galgenwaard in Utrecht tijdens het Nationaal Rolstoelbasketball bedrijventoernooi. Ruim twintig grote bedrijven deden mee aan dit toernooi waaronder NOC/NSF. Daarnaast was er het All Star Team dat bestond uit bekende Nederlanders uit de tv- en sportwereld. Sportverslaggever Wilfred Genee en springruiter en Olympisch Kampioen Jeroen Dubbeldam streden mee vanuit een rolstoel. Paralympic deelnemer Kenny van Weeghel en zitskiër Kees Jan van der Klooster gaven formeel het startsein van de landelijke collecteweek.

Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor alle gehandicapten in Nederland zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen. Ook innovatieve projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap komen voor een financiële bijdrage in aanmerking.

Voorlichting op scholen: (S)Cool on Wheels
Daarnaast maakt Fonds Gehandicaptensport zich sterk voor de beeldvorming over mensen met in een handicap in onze maatschappij. Een goed voorbeeld hiervan is een project dat dit jaar nog van start gaat en in eerste instantie leerlingen in het basisonderwijs 'de wereld van gehandicaptensport' leert ervaren; (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland, in eerste instantie gericht op leerlingen in het basisonderwijs. Het project (S)Cool on Wheels wil kinderen, met en zonder handicap, bekend maken met de 'wereld van de gehandicaptensport'. Door middel van een actieve, dynamische workshop, geeft het Fonds voorlichting over het omgaan met een handicap. Tevens kunnen leerlingen met en/of zonder een handicap actief deelnemen aan sport- en spelactiviteiten. Het accent van de workshops ligt op het zelf ervaren en beleven van gehandicaptensport, door middel van oefeningen en wedstrijden. Bijvoorbeeld door het spelen van een wedstrijdje rolstoelbasketball. Het streven is om minimaal 200 clinics per jaar op scholen te organiseren.

De Rabobank is landelijk financier van dit project.

Meer informatie over de landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport: www.fondsgehandicaptensport.nl

Einde bericht]





http://www.fondsgehandicaptensport.nl