Nieuw Nationale Toneel Gebouw nu al groot succes

07/04/2008 08:30

Het Nationale Toneel (NT)

Sinds september 2007 heeft het Nationale Toneel de beschikking gekregen over een nieuw eigen theater: het Nationale Toneel Gebouw in Den Haag. Tot op heden heeft het gezelschap er vijf kleine zaalvoorstellingen gespeeld: Thuisreis, Levende Doden, Entr'acte en Naar Schotland en de officiële openingsvoorstelling Hollandse Spoor. Het mag een uitzonderlijke prestatie worden genoemd dat de voorstellingen al in dit eerste seizoen een gemiddelde zaalbezetting van ruim 80% hebben gehaald. Een absoluut hoogtepunt vormde de enthousiast ontvangen en geheel uitverkochte openingsvoorstelling Hollandse Spoor. De opzet van het Nationale Toneel in het eigen gebouw meer 'nieuw' publiek te trekken verloopt voorspoedig. Met 15% nieuw publiek is de doelstelling voor het eerste seizoen ruimschoots gehaald.

Grote publieke belangstelling voor Nationale Toneel ook buiten Den Haag Ook bij de landelijke reisvoorstellingen van het gerenommeerde gezelschap is sprake van een grote publieke belangstelling. 29.000 bezoekers hebben de voorstelling Liaisons Dangereuses met topacteurs Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat in regie van Johan Doesburg bezocht. Met ruim 26.000 bezoekers heeft ook Eline Vere van Louis Couperus met Maria Kraakman in de titelrol een zeer goede bezetting gehaald.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nationaletoneel.nl