Exclusieve voorvertoning Dunya & Desie


tijdens NFTVM Avond over Jongeren

AMSTERDAM, 20080401 -- Op maandagavond 7 april staat de NFTVM Avond in het teken van het bereiken van één van de moeilijkste doelgroepen voor film en televisie: jongeren. De do's and dont's bij jeugdig publiek. Na een gesprek met kenners volgt de exclusieve voorvertoning van DUNYA & DESIE, de speelfilm over twee hartsvrieninnen uit Amsterdam Noord. De film kwam voort uit de succesvolle serie met dezelfde naam.

Tijdens de NFTVM Avond gaan de gasten nader in op het effectief bereiken van jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Te gast zijn Dana Dechustan (regisseur van o.a. DUNYA & DESIE), Robert Alberdingk Thijm (schrijver van o.a. DUNYA & DESIE, DE DALTONS) en Huub Nelis (Young Works). Tijdens de avond wordt een antwoord gezocht op vragen als: Wat houdt jongeren bezig en op welke manier gebruiken zij media? Wat geeft succes en wat zijn 'bekende valkuilen'?

Ook het schrijven voor en het regisseren van jongerendrama zullen extra aandacht krijgen. In hoeverre schrijven de makers van jongerendrama specifiek voor jongeren, wat maakt deze doelgroep een goed onderwerp om over te schrijven? En is het volgens die makers wel echt zo'n ongrijpbare doelgroep als wordt beweerd? De NFTVM Avond wordt deze keer gepresenteerd door Frank Houtappels, schrijver van/voor o.a. HERTENKAMP, GOOISCHE VROUWEN en HET KLOKHUIS.

De speelfilm DUNYA & DESIE (Dana Nechushtan, 2008, Lemming Film) gaat op 17 april in de Nederlandse bioscopen in première, maar de NFTVM heeft de exclusieve voorvertoning. De film beleefde zijn wereldpremière op 9 februari op het Internationale Filmfestspiele Berlinale (7-17 februari 2008) en werd daar vertoond in het onderdeel Generation 14 plus, het competitie programma voor jongerenfilms. DUNYA & DESIE is een avontuurlijke feelgood bioscoopfilm. Vanwege familie-omstandigheden vertrekken de twee vriendinnen naar Marokko en maken daar een avontuurlijke reis. Daar komen ze voor een aantal belangrijke keuzes te staan.


NFTVM Avond: maandag 7 april 2008
20h00 - 23h00 in Het Ketelhuis (Pazzanistraat 4, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam)
NFTVM Leden met ledenpas gratis toegang, anders 5 euro.
Reserveren: Ketelhuis via 020-6840090





NFTVM