Zorg om de hoek


Een debat over bereikbaarheid van de zorg

HILVERSUM, 20080401 -- Op maandag 7 april organiseren de SP en PvdA een debat over de zorg in het Gooi, onder de titel "Zorg om de hoek". Dit debat zal gaan over hervormingen in de zorg en het ziekenhuiswezen, zowel op landelijk als lokaal niveau. Op het debat zullen onder anderen de Tweede Kamerleden Eelke van der Veen (PvdA) en Henk van Gerven (SP) aanwezig zijn. Ook mevr. J. Lanphen, voorzitter van de huisartsenpost Blaricum en voormalig lid van de Raad voor de Volksgezondheid zal aan het debat deelnemen.

De plannen van Tergooi Ziekenhuizen zijn de aanleiding voor dit debat . Willen we meer specialistische vormen van zorg in het Gooi, met verlies van "zorg om de hoek"? Of hebben we liever een stadsziekenhuis dichtbij en meer specialistische hulp op afstand? De grote steun voor de actie "Handen af van ons ziekenhuis" geeft een duidelijk signaal over de grote zorgen van inwoners van het Gooi over deze ontwikkeling.

De directie van Tergooi Ziekenhuizen volgt landelijk beleid voor de inrichting van de zorg. Zijn dit echt noodzakelijke maatregelen om de zorg betaalbaar te houden, en voor wie is de zorg dan betaalbaar: de overheid of de burger? Wat zijn de nadelige gevolgen van deze ontwikkelingen, en hoe kunnen die worden voorkomen?

Over al deze en andere vragen gaan de Tweede Kamerleden en andere deskundigen met elkaar in gesprek. Maar ook voor de zaal is een duidelijke rol weggelegd en we nodigen u uit om actief aan de discussie mee te doen!

"Zorg om de hoek"
Een debat over bereikbaarheid van de zorg
Maandag 7 april
20.00 uur
Regenboogkerk, Nassaulaan 22, Hilversum





SP Hilversum