Nieuw in Nederland: Geef uw manuscript uit als luisterboek


Lecticus geeft gratis productie van luisterboek weg

GRAVE, 20080407 -- Nederland telt bijna 2 miljoen amateurschrijvers. Nadat het manuscript klaar is wil een schrijver uiteraard ook dat het door anderen gelezen wordt. Veel van de manuscripten worden echter niet door uitgevers uitgebracht. Het is voor particulieren mogelijk om hun manuscript tegen betaling uit te brengen als boek. Nu, als eerste in Nederland, biedt Lecticus schrijvers de mogelijkheid om hun manuscript uit te brengen, maar dan als luisterboek.

"Het uitgeven van je eigen boek als luisterboek is vrij gecompliceerd." Dat zegt Mariëlle Derksen, hoofd Luistermarkt van Dedicon B.V., de moederonderneming van Lecticus. "Het produceren van een luisterboek alleen al is niet eenvoudig. Je hebt een studio nodig en nog belangrijker, een prima stem die past bij het soort boek." Dedicon is de grootste producent van Nederland waar het luisterboeken, luisterkranten en luistertijdschriften betreft. "Wij hebben studio's op diverse locaties in Nederland en werken met professionele voorlezers met een grote diversiteit aan stemmen."

Voor het distribueren van luisterboeken heeft Dedicon in september 2007 een webshop geopend. Iedereen kan op www.lecticus.nl luisterboeken downloaden en deze via de computer, MP3 speler of iPod beluisteren. Daarnaast zijn ook luisterboeken op CD en op de speciale Lecticus Luisterspeler verkrijgbaar. Derksen: "We merken een groeiende populariteit rond luisterboeken, hoorspelen en hoorcolleges in Nederland. Daarom krijgen we regelmatig de vraag van amateurschrijvers of we van hun werk ook een luisterboek kunnen maken. Wel nu, dat kan en voor één titel is dat zelfs helemaal gratis."

SCHRIJFWEDSTRIJD

Om dit geweldige initiatief te promoten houdt Lecticus een schrijfwedstrijd. Tot en met 16 mei 2008 kunnen schrijvers hun manuscripten insturen om mee te dingen naar de hoofdprijs, de volledige productie van een luisterboek van het manuscript. Derksen: "En zowel de beginnende schrijver als de auteur die al ooit één of meerdere boeken heeft uitgegeven mag aan deze actie deelnemen." Het winnende manuscript wordt in de `Week van het luisterboek' (25 juni t/m 6 juli 2008) uitgebracht via www.lecticus.nl .

Wilt u kans maken op de mogelijkheid om uw eigen manuscript gratis als luisterboek uit te geven? Kijkt u dan op www.gratisluisterboek.nl . Daar vindt u het inschrijfformulier en meer informatie over deze schrijfwedstrijd.





Ingezonden persbericht