Rembrandt schilderij blijkt openbaar urinoir


AMSTERDAM, 20080407 -- Op de BouwRAI, welke plaats vond van 1 t/m 3 april in de Amsterdam RAI, was het voortdurend druk voor de stand waar een groot 'Rembrandt' schilderij te zien was. Vragende blikken van bezoekers verraden dat de functie van het kunstwerk niet helemaal duidelijk was. Dit veranderde echter snel nadat het het schilderij zichzelf binnen enkele seconden omtoverde tot een openbaar urinoir.

Met dit uiterst geavanceerde en voor de innovatieprijs genomineerde urinoir speelt het Waddinxveense bedrijf Saniwall handig in op de wensen van de gemeenten. Regelmatig kregen zij de vraag of er een urinoir bestaat dat alleen "aanwezig" is op de momenten dat daar behoefte aan is. Namelijk tijdens de gebruikelijke uitgaansavonden en tijdens evenementen. Momenteel worden er vaak zogenoemde tijdelijke plaskruisen geplaats. Het nadeel van deze voorzieningen is dat ze straatbeeld ontsierend zijn en dat ze na gebruik verwijderd en gereinigd dienen te worden. De kosten hiervoor lopen flink op.
Het volledig automatisch werkende urinoir kan vanwege zijn geringe inbouwdiepte eenvoudig in iedere muur geplaatst worden. In gesloten toestand is het urinoir aan de buitenzijde geheel vlak waardoor deze niet meer als urinoir herkenbaar is. Om te openen draaien 2 deuren open tot een hoek van 90 graden. In geopende toestand vormen deze 2 deuren de schaamschotten waartussen de gebruiker zijn behoefte kan doen. Na gebruik reinigt het urinoir zich automatisch op uiterst effectieve wijze.
Kijk voor meer informatie op www.saniwall.nl onder 'nieuws'.