4a 66a081a7c146c1b9a nbcode: nb02 nl00 bron: Antillenhuis authentiek: ja log: 20080407:20:52 terminator ANTILLEN.SCR lead_org: Het Wereld Kinderfestival, dat in 2008 voor het 21e jaar door heel Nederland reist, staat in het teken van de Nederlandse Antillen & Aruba. Speciaal voor het festival is een lespakket ontwikkeld voor het afz: Antillenhuis


Comenencia neemt 1ste lespakket Wereld Kinderfestival in ontvangst

Het Wereld Kinderfestival, dat in 2008 voor het 21e jaar door heel Nederland reist, staat in het teken van de Nederlandse Antillen & Aruba. Speciaal voor het festival is een lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs. Vandaag, vrijdag 4 april 2008, nam de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia het eerste lespakket in ontvangst op basisschool Oudeland in Hoogvliet. `Op reis naar de Nederlandse Antillen & Aruba' is de titel die het vrolijk gekleurde lespakket heeft gekregen. Vanaf april gaan duizenden leerlingen van groepen 5 t/m 8 aan de slag met het schoolproject. Te midden van de leerlingen van basisschool Oudeland ontving de gevolmachtigde minister het eerste lespakket uit handen van Lucien Ravensberg, directeur van Planet jr. Productions. Omlijst door Caribische muziek van brassband New Youth Generation uit Rotterdam werd op een swingende manier het startschot gegeven voor dit bijzondere schoolproject. De leerlingen mochten van hun directeur, mw. Sjanne Barens, ook allerlei vragen stellen aan de Gevolmachtigde Minister. Zo wilden zij bijv. weten of hij een goede reis had gehad, en hoe hij nu Minister was geworden. Ook waren zij benieuwd naar wat hij vond van de cultuurverschillen tussen Nederland en de Nederlandse Antillen etc. Basisschool Oudeland heeft overigens voornamelijk Surinaamse leerlingen, gevolgd door Nederlandse, en de Antilliaanse kinderen nemen de derde plaats in qua aantal.

Van geschiedenis tot de traditionele Caribische muziek; alles komt aan bod in het culturele lespakket dat ontwikkeld is door Planet jr. Productions, de organisator van het Wereld Kinderfestival. Nieuw dit jaar is de film `Reporters uit de West'. Deze korte film is vanaf mei te zien via de website van het Wereld Kinderfestival. In de film, die de AVRO ook op tv zal uitzenden, laten kinderen uit de Nederlandse Antillen & Aruba zien wat zij meemaken in het dagelijks leven.

Als feestelijke afsluiting van het 2 maanden durende schoolproject gaan de leerlingen naar het theater. Jeugdige toptalenten uit de Antillen zorgen voor een spetterend optreden en er is tijd voor verdieping van de opgedane kennis uit het lespakket. De leerlingen lachen hardop, zingen uit volle borst mee met de festivalhit en maken kennis met de humoristische, verrassende of informatieve kijk op de wereld van jonge mensen die verbonden zijn met de Nederlandse Antillen & Aruba.

De scholenfinales vinden plaats in de festivalperiode van 30 mei t/m 24 juni 2008. Naast de besloten optredens in de theaters voor de leerlingen, toert het festival ook langs schouwburgen en festivals voor openbare voorstellingen.

Het Wereld Kinderfestival is een rondreizend cultureel zomerevenement vóór kinderen, dóór kinderen. Jaarlijks mag het festival rekenen op 13.500 kinderen en ouders die het festival bezoeken. Door cultuureducatie en podiumkunsten laat het festival kinderen zien dat leeftijdgenoten van over de hele wereld óók bezig zijn met kunst en cultuur. De Kids van de Cariben laten jong en oud op dynamische wijze kennismaken met de cultuur van de Nederlandse Antillen & Aruba.

Het is van groot belang, vindt Planet jr. Productions, dat kinderen de kans krijgen hun kunsten te tonen en hun talent te ontwikkelen. Tijdens het festival komen Nederlandse kinderen in aanraking met een verscheidenheid aan culturen, levensstijlen en achtergronden van ver weg én dichtbij. Kijk op www.wereldkinderfestival.nl voor meer informatie. U kunt ook contact opnemen met Planet jr. Productions, Chantal Geuze, afdeling PR, 010-217 50 73 of mail naar: chantalgeuze@planetjr.nl
---

Gepubliceerd op: 07-04-2008 Bron: Antillenhuis