Rabobank opnieuw grootste sponsor van Nederland

Publicatietijd: 07/04/2008 19:42

Amstelveen, 7 april 2008; Rabobank is met een totaalbedrag van Euro 40 miljoen aan sponsoruitgaven ook in 2008 de grootste sponsor in Nederland. Dat blijkt uit het nieuwste overzicht van de Top 25 grootste sponsors van ons land dat Sponsor Magazine deze week heeft gepubliceerd.

Naast de Euro 20 miljoen die de bank landelijk besteedt aan onder andere de Rabo Wielerploeg, paardensport en hockey, zijn de lokale Rabobanken ook nog eens goed voor 20 miljoen sponsorgeld. Op de tweede plaats in de lijst staan Heineken Nederland (Euro 22,5 miljoen). AEGON is door de aanstaande hoofdsponsoring van Ajax (Euro 10 miljoen exclusief bonus) geklommen naar de derde plaats met Euro 18 miljoen. De top 5 wordt gecompleteerd met Unilever en ABN AMRO (ieder goed voor Euro 17 miljoen). Nieuw in de lijst is Pon Automotive, importeur van onder andere VW, Audi en SEAT, dat in totaal ongeveer Euro 5,5 miljoen aan sponsoring besteedt.

De lijst wordt traditioneel gedomineerd door financiële instellingen. Bij de eerste 25 sponsors staan 8 merken uit deze sector. Daarnaast zijn vier biermerken vertegenwoordigd.

De 25 grootste sponsors besteden in totaal meer dan Euro 250 miljoen aan sponsoring. Dat is bijna 30% van de totale sponsorbestedingen in Nederland in 2008 die door Sponsor Magazine geschat worden op Euro 925 miljoen. Internationale sponsorbestedingen, zoals van ING in Formule 1, zijn niet meegenomen in het overzicht. Links: http://www.sponsormagazine.nl