www.plakzuil.nl


De nieuwe uitagenda op internet

GRONINGEN, 20080407 -- Plakzuil.nl is een nieuwe uitagenda. Nieuw is dat deze agenda geheel gebaseerd is op affiches. Daarmee onderscheidt het zich van andere agenda's. De meeste uitlopers en uitgaansagenda's geven slechts met een summier regeltje aandacht aan een optreden. Terwijl er vaak voor een gelegenheid met veel zorg mooie posters en flyers worden gemaakt. De internetplakzuil geeft ruimte aan dit visuele en eigen karakter en is daarmee een aanvulling op bestaande pr-campagnes.

Nieuw is ook dat er geen redactie vooraf is. Iedereen kan en mag gratis posters plakken. Het resultaat is direct zichtbaar.
De plakzuil is er niet alleen voor de uitvoerende kunsten. Alle categorieën van cultuur, recreatie & toerisme komen aan bod. Net als op een echte plakzuil in de straat mag er van alles geplakt worden. Muziek-optredens, fietsroutes, wandelingen, workshops, theatervoorstellingen, open ateliers, kortom allerlei aankondigingen.

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Grasduinen door aansprekende posters is voor bezoekers een handige en snelle manier om uit het cultuuraanbod te kiezen. Om het nog makkelijker te maken heeft iedere plaats zijn eigen plakzuil en zijn de posters in categorieën ingedeeld. Het voordeel van internet is natuurlijk dat men voor meer informatie kan doorklikken naar de website die bij de poster hoort.

De digitale plakzuil is naast een uitgaansagenda ook een permanente expositie van affiches. Zelfs voor de thuisblijvers leuk om te bekijken. In korte tijd is er al 200 keer geplakt door mensen uit het hele land.

www.plakzuil.nl





Pjotr Wiese