Ingezonden persbericht

Er is een exclusieve cd van Zita Swoon uit.

ZITA SWOON

Cd: Big Blueville
Label: Chikaree/Bang! Music
Release datum: 25/03/08
Website: http://www.myspace.com/zitaswoonspace
www.zitaswoon.com

'Big Blueville' is het nieuwe album van Zita Swoon in Frankrijk. De cd is niet de Franse versie van 'Big City', alhoewel de naam het misschien doet vermoeden. Met een vernieuwde tracklist, andere arrangementen, onuitgegeven titels en een nieuwe hoes is 'Big Blueville' een plaat van bijzonder hoog niveau. Doordat de cd maar tijdelijk beschikbaar is in een beperkte oplage, 5000 exemplaren in de Benelux, zal het zeker een "collector's item" worden.

Eind 2006 nam Zita Swoon het album 'Big City' op, dat in maart 2007 verscheen. Door veranderingen bij hun label in Frankrijk komt de plaat daar onverwacht niet uit. Eind 2007 start de samenwerking met een ander Frans label. De groep is ondertussen al in de studio om nieuwe songs op te nemen. Ze beslissen om de live ervaring van de 'Big City' songs te gebruiken voor nieuwe interpretaties van 'Infinite Down', 'I Feel Alive In The City', 'Je Range', 'Everything Is Not The Same' en 'L'Opaque Paradis'. Ook twee oudere songs worden op deze manier aangepakt: 'People Can't Stand The Truth' (van de balletvoorstelling 'Plage Tattoo/Circumstances') en 'Giving Up The Hero' (van de filmsoundtrack 'Sunrise').

In 48 uur tijd speelde Zita Swoon nieuwe versies van de bekende songs op een manier die nauw aansluit bij de live sound van 'A Band In A Box'. Aan het geluid te horen, dat nog organischer en directer klinkt, was er een goede sfeer in de studio.
Naast de nieuwe interpretaties van bestaande nummers staan er op de cd ook drie compleet nieuwe tracks. Dit zijn de nummers 'Looking For A Friend', 'Josieanna' en 'Quand Meme Content'.

--
Groetjes,

Floortje

M-Promotions
Independent promotion for
Cultural and Musical projects

NIEUW ADRES: Eikvaren 6 · 3723 TH · Bilthoven
T: +31(0)30 - 262 20 02
M: +31(0)6 - 21 88 56 07
F: +31(0)84 - 711 13 14
@:mail@m-promotions.nl