EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

7 februari 2008

EVO ORGANISEERT CONGRES OVER CRADLE TO CRADLE

TNO en CapGemini presenteren onderzoek over gevolgen voor logistieke keten

EVO organiseert op 8 april 2008 in Rotterdam een uniek congres over duurzame logistiek, waarbij geestelijk vader Michael Braungart ingaat op het Cradle to Cradle-concept.

Michael Braungart is een Duits chemicus die als dé referentie geldt op het gebied van recycling en groene productietechnieken. Braungart is samen met William McDonough auteur van Cradle to Cradle: 'Remaking the Way We Make Things'.

Tijdens het congres maakt EVO inzichtelijk wat de gevolgen van toepassing van Cradle to Cradle zijn voor het organiseren van de logistieke keten. EVO presenteert namelijk de resultaten van het onderzoek dat TNO en CapGemini uitvoerden naar het effect van Cradle tot Cradle op logistieke processen.

Op het EVO-congres zal het bedrijf Nike zijn visie geven op duurzame logistieke ketens en de wijze waarop het bedrijf dit in de praktijk brengt.

Bovendien vindt een interactieve paneldiscussie plaats met zwaargewichten uit het bedrijfsleven onder leiding van mevrouw Anne-Marie Rakhorst. Zij is specialist op het gebied van duurzaamheid en werd gekozen tot zakenvrouw van het jaar 2000.

Het Cradle to Cradle-concept gaat uit van het duurzaam produceren van intelligente producten van volledig afbreekbare materialen, die altijd terug kunnen worden gegeven aan de biosfeer of de technosfeer. Veilige restproducten worden zo weer voedsel voor natuurlijke organismen en stoffen die niet afbreekbaar zijn, moeten hoogwaardige grondstoffen worden voor nieuwe technologische producten. Bedrijven als Ford Motor Company, Océ, Herman Miller en Nike hebben het concept omarmd.