Nuffic-jaarcongres 2008: Nederland sterk over de grens

05/03/2008 11:12

Stichting Nuffic

Nuffic jaarcongres 2008 in Apeldoorn

Nederland sterk over de grens

"Nederland sterk over de grens" is tegelijkertijd de titel en het motto van het Nuffic-jaarcongres, dat op dinsdag 8 april plaatsvindt in schouwburg Orpheus te Apeldoorn. De Nuffic is de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs. Centraal staat dan ook het internationaal profiel van het Nederlands hoger onderwijs. Is de positie van de universiteiten en hogescholen op de internationale markt van het hoger onderwijs wel sterk genoeg? Hoe staan we er voor vergeleken met andere landen?

Nederland behoort nog tot de meest kennisintensieve economieën ter wereld, maar haar concurrentiepositie kan versterkt worden. Hoe krijg je dat voor elkaar? De drie keynote speakers van de conferentie benaderen deze vraag allen vanuit hun eigen invalshoek. Prof. Dr. Fons Trompenaars, Directeur van Trompenaars Hampden-Turner spreekt over het thema "Riding the Whirlwind..from diversity to innovation". Melek Usta, directeur Colourful People, stelt de vraag: "Hoe ver reikt Uw horizon in talentontwikkeling?" en Simon Anholt, deskundige op het gebied van branding behandelt het thema "Competitive identity: the new brand mangement for nations, cities and regions. Er zijn tal van workshops over deelonderwerpen, zoals over interculturele dialoog in internationale samenwerking. 2008 is ook het Europese Jaar van de Interculturele Dialoog. Daarom zal de creativiteit die voortkomt uit diversiteit een belangrijke plaats innemen op het Nuffic jaarcongres.

De Nuffic jaarcongressen hebben zich ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplaats voor iedereen die zich in Nederland bezig houdt met internationalisering van het onderwijs. De deelnemersbijdrage bedraagt 150 euro. Inschrijving via www.nuffic.nl/jaarcongres.

.





http://www.nuffic.nl/jaarcongres

http://www.nuffic.nl