Gemeente Schiedam


Maart

Themabijeenkomst Fondsenwerving & Sponsoring

14 maart 2008

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Schiedam (onderdeel van de gemeente Schiedam) organiseert in samenwerking met de Gemeente Vlaardingen, de Rabobank Schiedam Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. wederom een dubbele bijeenkomst met het thema Fondsenwerving & Sponsoring. De themabijeenkomsten zijn bedoeld om het vrijwilligerswerk in beide gemeenten te ondersteunen.

Met het oog op de verwachte belangstelling worden de avonden dit jaar zelfs twee keer aangeboden. De eerste cyclus zal van start gaan op dinsdagavond 8 april 2008 met de tweede avond op donderdag 22 mei 2008. De tweede cyclus zal zijn op dinsdagavond 7 oktober 2008 en op dinsdagavond 25 november 2008.

Tijdens de eerste bijeenkomst zal een deskundige samen met de deelnemers kijken naar de mogelijkheden voor sponsoring en fondsenwerving voor de deelnemende vrijwilligersorganisaties en naar eventuele andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Ook vertellen medewerkers van de Rabobank Schiedam-Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. over hun werkwijze en de mogelijkheden om een aanvraag voor fondsenwerving bij hen in te dienen. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst is het de bedoeling dat er bij wijze van praktijkopdracht daadwerkelijk een aanvraag tot een financiële bijdrage wordt gedaan bij één van de fondsen, of allebei.

Tijdens de tweede bijeenkomst wordt de aanvraag besproken en horen de deelnemers of deze is gehonoreerd. Beide instanties zullen de aanvragen beoordelen volgens de gebruikelijke criteria. De gehonoreerde bedragen worden ook werkelijk uitgekeerd voor de beschreven doeleinden.

Aanmelden kan tot 24 maart 2008, telefonisch via 010-246 5652 of per e-mail b.weber@schiedam.nl. Per vrijwilligersorganisatie worden maximaal twee deelnemers ingeschreven. Wie zich inschrijft, moet beide avonden aanwezig zijn. U dient duidelijk aan te geven voor welke cyclus u zich wilt inschrijven. De bijeenkomsten worden aangeboden door de gemeente Schiedam. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Meer informatie is te verkrijgen bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Schiedam in de Stadswinkel aan het Stadserf.