Gemeente Beek


Beekse jeugd krijgt kans eigen filmfragment te maken

Beek, maart 2008

Tijdens een project opgezet door twee studenten van de HBO- opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Zuyd, in opdracht van de gemeente Beek, krijgen Beekse jongeren vanaf 8 april de kans een eigen, professioneel filmfragment te maken.

Doelstelling van het project is om jongeren op een laagdrempelige manier te laten kijken naar de zaken die spelen in hun leefomgeving. Mede door de groeiende populariteit van internetsites zoals "You-Tube" is er gekozen om met media zoals film en internet aan de slag te gaan. Het project heeft dan ook, met een knipoog, de titel "Beek-Tube" meegekregen.

Om het project vorm te geven is er ook contact gezocht met de Belgische organisatie "Villa-Basta".

"Villa-Basta" ondersteunt creatieve initiatieven van jongeren, zoals het maken van film en muziek en zette eerder al een project op genaamd "buurt-TV". Hierin lieten Belgische jongeren de buurt zien waarin ze leefden.

Vanaf midden maart is het ambulant jongerenwerk van Partners in Welzijn bezig met het benaderen van verschillende groepen jongeren om deel te nemen aan Beek-Tube.

De filmpjes zullen in een afsluitende bijeenkomst vertoond worden aan geĂŻnteresseerden. Details over deze bijeenkomst zullen op korte termijn bekend worden gemaakt.