Gemeente Zwolle

Hoorzitting zienswijzen ontwerp structuurplan dinsdag 8 april 2008

Tijd en plaats hoorzitting

Op dinsdag 8 april 2008 vindt er om 19.00 uur een hoorzitting plaats inzake Zienswijzen ontwerp Structuurplan in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

Hebt u een zienswijze ingediend op het Ontwerp Structuurplan 2020?

Dan is dit bericht bestemd voor u!
Het Ontwerp Structuurplan 2020 heeft van 3 oktober tot 15 november 2007 ter visie gelegen. Iedere Zwollenaar kon erop reageren door het indienen van een zienswijze. Dit is door 3819 Zwollenaren gedaan, veelal via actiekaarten uit de Aa-landen en via een petitie uit Berkum. Het merendeel (95%) van de ingediende zienswijzen richt zich op vier uitbreidingslocaties voor wonen. Alle binnengekomen zienswijzen zijn zorgvuldig behandeld in een Zienswijzennota. Hierin is inhoudelijk op de zienswijzen gereageerd.

Persconferentie en hoorzitting

In een persconferentie morgen (27 maart) presenteert het college van burgemeester en wethouders haar besluit over de Zienswijzennota en de wijzigingen in het Structuurplan, die naar aanleiding van de zienswijzen aan de raad worden voorgesteld. De Raad houdt op dinsdagavond 8 april a.s een speciale hoorzitting. Hierbij krijgen de indieners van zienswijzen de gelegenheid om hun zienswijzen mondeling aan de gemeenteraad toe te lichten. Als u het woord wil voeren dient u zich uiterlijk vrijdag 4 april aan te melden via raadsgriffie@zwolle.nl of via telefoonnummer 038-4982181 (raadsgriffie zwolle). Het gaat om een openbare vergadering, iedereen die wil komen luisteren is welkom in de raadzaal.

Vooruitblik

Na deze hoorzitting zal de Commissie Ruimte het Ontwerp Structuurplan met de Zienswijzennota zeer waarschijnlijk op maandagavond 21 april 2008 inhoudelijk behandelen. De commissie legt het Ontwerp Structuurplan met het collegebesluit vervolgens aan de gemeenteraad voor ter vaststelling, naar verwachting in mei van dit jaar.

Informatie

Met ingang van vrijdag 28 maart ligt het collegebesluit en de Zienswijzennota met bijlagenboek ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, Grote Kerkplein 15 en op de verschillende wijkservicepunten. Deze stukken zijn dan ook te downloaden op www.detoekomstvanzwolle.nl.

De gemeente Zwolle brengt alle indieners van zienswijzen via advertenties, persberichten en artikelen in de Wijzerpagina's van de Peperbus op de hoogte van het bovenstaande. Verder is actuele informatie te vinden op www.detoekomstvanzwolle.nl.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 25-03-2008 tot 08-04-2008