Waterschap Vallei & Eem

kandidaat-bestuursleden

Informatiebijeenkomsten voor kandidaat-bestuursleden

logo waterschapsverkiezingen 2008 Waterschap Vallei & Eem organiseert twee openbare informatiebijeenkomsten rondom het kiezen van een nieuw Algemeen Bestuur. De eerste informatiebijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 8 april a.s. om 20.00 uur in het Waterschapshuis, Fokkerstraat 16 in Leusden. De tweede informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 april om 20.00 uur in restaurant de Blaauwe Kamer, De Blaauwe Kamer 14 in Wageningen. Potentiële kandidaten en belangengroeperingen die een belang hebben bij de taken van Waterschap Vallei & Eem zijn van harte welkom.

Van 13 tot en met 25 november a.s. vinden in heel Nederland waterschapsverkiezingen plaats. De inwoners van het waterschap kiezen dan een nieuw Algemeen Bestuur. Voor het eerst zijn er dan tegelijkertijd verkiezingen voor de nieuwe besturen van alle 26 waterschappen in Nederland. Om zoveel mogelijk kiezers naar de stembus te krijgen is er een landelijke verkiezingscampagne ontwikkeld die onderdeel uitmaakt van de campagne Nederland Leeft Met Water. Daarnaast zal Waterschap Vallei & Eem in haar regio ook campagne gaan voeren.

Voor het eerst wordt bij de waterschapsverkiezingen een lijstenstelsel gehanteerd. Dat betekent dat er niet meer op één persoon wordt gestemd maar op een belangengroepering. Indien u geïnteresseerd bent in een zetel in het Algemeen Bestuur zult u zich moeten aansluiten bij een vereniging of een belangengroepering die meedoet aan de verkiezingen. De groepering moet rechts-persoon zijn. Voor meer informatie zie de website www.wve.nl/verkiezingen. Daar kunt u zich tevens aanmelden voor de digitale nieuwsbrief verkiezingen.

Indien u één van de informatiebijeenkomsten wilt bijwonen wordt u vriendelijk verzocht u vroegtijdig aan te melden. Deelname is geheel vrijblijvend. U kunt u aanmelden via het emailadres secretariaatazstaf@wve.nl of telefonisch 033 - 4346375. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden bij het Waterschapshuis in Leusden.

Persbericht 2008/10