Gemeente Utrecht

Jaarlijkse vaccinatie besmettelijke kinderziekten GG&GD Utrecht

De gemeente Utrecht (GG&GD) houdt van 8 tot en met 24 april 2008 de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen besmettelijke kinderziekten. Zo'n drieduizend Utrechtse kinderen ontvangen een oproep voor een prik. Inenten is van groot belang om kinderen te behoeden voor ernstige besmettelijke ziekten. Door de kinderen herhaaldelijk te vaccineren maakt het lichaam afweerstoffen aan die hen langdurig beschermen.

De ouders/verzorgers van alle kinderen die in 1999 zijn geboren (de 9-jarigen), ontvangen binnenkort een oproep in de bus om hun kind(eren) te laten vaccineren. De kinderen krijgen een uitnodiging voor een herhalingsprik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR).

Het inenten gebeurt door artsen, verpleegkundigen en assistenten in de wijkgebouwen van de GG&GD, in het wijkservicecentrum Vleuten-De Meern en in een locatie van de welzijnsorganisatie Zuwe in De Meern. In de oproepbrief staan de locatie en tijd vermeld. De GG&GD verzoekt ouders/verzorgers om op tijd te komen en de oproep en de inentingskaart van hun kind mee te nemen. Mochten ouders overdag verhinderd zijn, dan is het mogelijk een avondspreekuur te bezoeken.

Informatie
Voor meer informatie kunnen ouders/verzorgers op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bellen met de GG&GD, telefoonnummer (030) 286 34 40, of kijken op de website www.utrecht.nl/jeugdvaccinatie.

Noot voor de media
Voor meer informatie of de factheet kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, GG&GD, afdeling Communicatie, 030 - 286 33 26 of 030 - 286 33 46/33 47.