Gemeente Heerenveen

SportGala Heerenveen 2007

De gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen en Topsport Steunpunt Noord organiseren dit jaar gezamenlijk het SportGala Heerenveen 2007. Het totaal ge-restylde gala wordt dit jaar op 8 april vanaf half 8 groots aangepakt.

Groots en nieuw
Het grootse van deze avond komt meteen al tot uiting in de opening. Renske Endel, wereldkampioen turnen 2001, geeft het startsein met een spectaculair optreden, waarna een film de leidraad van de avond zal zijn. Aan de hand van flitsende beelden zullen de genomineerden worden geïntroduceerd aan het publiek. Er zijn genomineerden in de categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar. De zeskoppige jury heeft onder andere de keuze uit de volgende genomineerden: Jorien ter Mors, Andries Fabriek en Katja Poltavets (Sporttalent van het Jaar), Jong sc Heerenveen, Vadeko Flyers ijshockeyteam en TSH trampolineteam (Sportploeg van het Jaar), Annita van Doorn, Karen Venhuizen, Janice de Groot en Liesbeth Mau-Asam (Sportvrouw van het Jaar) en Sven Kramer, Epke Zonderland, Niels Kerstholt en Simon Kuipers (Sportman van het Jaar).

Foppe, Remon & Genee
De jury heeft daarentegen geen invloed op de Sportwisselprijs 2007. Dit is een publieksprijs en alle aanwezigen kunnen dan ook bij binnenkomst stemmen op hun persoonlijke favoriet. Op de avond zelf kan het publiek een keuze maken tussen alle genomineerden, waarna aan het eind van de avond Foppe de Haan deze prijs zal uitreiken. Na elke prijs zal rapper Remon een rap toepspitsen op de winnaar en de hele avond wordt aan elkaar gepraat door Wilfred Genee.

Foppe Fonds
De avond zal uiteindelijk worden afgesloten met het overhandigen van een cheque aan Foppe de Haan voor het Foppe Fonds. Hierna zal wederom Renske Endel een spetterend optreden verzorgen en de anderhalf uur durende show waardig afsluiten.

Afbeelding 1