Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Prins van Oranje woont 8 April 2008 conferentie Samen Sporten bij en bezoekt sportspeeltuin

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont dinsdagmiddag 8 april in Amersfoort de conferentie Samen Sporten bij.

De conferentie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en staat in het teken van sport als middel om de samenhang in de buurt te bevorderen. Aansluitend brengt de Prins een werkbezoek aan sportspeeltuin Abstede in Utrecht. De Prins is beschermheer van het Oranje Fonds.

Bij de landelijke conferentie Samen Sporten komen 250 beleidsmakers en uitvoerders samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van breedtesport komen aan de orde. Het gaat om alle sport die niet-professioneel en niet op topsportniveau wordt beoefend. Daarnaast volgen de aanwezigen workshops van voorbeeldprojecten.

Sportspeeltuin Abstede is in samenspraak met buurtbewoners uit de Utrechtse wijken Sterrenzicht en Abstede omgebouwd tot een laagdrempelige wijkvoorziening. Kinderen kunnen hier gratis sporten en dankzij de permanente coördinatie van sportbuurtwerk wordt een positieve impuls aan de wijk gegeven. De Prins spreekt tijdens zijn bezoek met uitvoerders en gebruikers van de sportspeeltuin.

Het Oranje Fonds heeft sinds 2005 een speciaal budget voor projecten die sport als middel inzetten om verschillende groepen samen te brengen. Het Fonds besteedde sindsdien ruim EUR 1,25 miljoen aan ruim 60 organisaties, waaronder sportspeeltuin Abstede.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer EUR 22 miljoen aan organisaties die de samenhang in de Nederlandse samenleving versterken. Het fonds is in 2002 opgericht en aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Zij zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en gaan geregeld met het Oranje Fonds op werkbezoek om nader kennis te maken met gesteunde organisaties.

31 maart 2008


* © RVD