ProRail

Persbericht


01-04-2008
Start Ding Ding Ding-campagne op dinsdag 8 april

ProRail wijst kinderen op gevaren van het spoor

Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zien in het spoor geen gevaar. Treinen zijn interessant en stoer. Maar een balletje trappen vlakbij het spoor of nog snel even onder de spoorbomen doorkruipen kan fatale gevolgen hebben. Om jonge kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het spoor heeft ProRail een lespakket voor basisscholen ontwikkeld.
Al 2000 basisscholen hebben het lespakket inmiddels besteld. De campagne Ding Ding Ding wordt op dinsdag 8 april gelanceerd in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Onderdeel van het lespakket is het Ding Ding Dinglied dat is geschreven door Mike Boddé, geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en ingezongen door onder andere Edsilia Rombley.

De media zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke aftrap bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst lanceert Edsilia Rombley het Ding Ding Dinglied en krijgen docenten en leerlingen (groep 6) van twee basisscholen uit Utrecht en Bunnik de eerste lespakketten uitgereikt. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 15.30 uur in Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation in Utrecht.

Media wordt verzocht zich vooraf via de mail aan te melden bij Babet Verstappen (woordvoerder van ProRail) babet.verstappen@prorail.nl.

Het lespakket is beschikbaar voor media op dinsdag 8 april. Fragmenten van het lied zijn digitaal beschikbaar. Rechtenvrij fotomateriaal van spelende kinderen langs het spoor kunt u opvragen bij de woordvoerder.