Gemeente Medemblik

Informatieavond over woningbouw Bloesemgaerde

Gemeente Medemblik organiseert samen met ontwikkelingscombinatie USP/dePeyler en KuiperCompagnons op dinsdag 8 april een informatieavond over plan Bloesemgaerde. Aan bod komt het inrichtingsplan voor dit gebied, dat ligt aan de rand van Wognum, in de oksel van Kerkweg en Kerkstraat. Daarin is ruimte voor 187 woningen. De sessie wordt gehouden in café Stam (Raadhuisstraat 1-3, Wognum) en begint om 19.30 uur. Rond 22.00 uur is de afsluiting. Het tweede deel van de avond staat in het teken van de nieuwe dorpsraad Wognum. Die presenteert zich en wil met bewoners van gedachten wisselen over wonen en leven in Wognum.

Integraal onderdeel
Het is de bedoeling dat de nieuwe woonwijk een integraal onderdeel gaat vormen van Wognum en het omliggende landschap. Er ontstaan relaties tussen het bestaande dorp, de nieuwe wijk, het te realiseren multi-functionele centrum en het landschap.

Boomgaard
Bloesemgaerde is nu nog grotendeels in gebruik als boomgaard. Opvallend zijn de bestaande windsingels langs de wegen. In tegenstelling tot de openheid van het omliggende agrarische landschap is de planlocatie daardoor vrij besloten, kleinschalig en uitgesproken groen. De locatie bestaat uit een aantal groene kamers.

Inspraakmogelijkheden
Vóór of direct na de zomervakantie wordt het bestemmingsplan voor Bloesemgaerde in procedure gebracht. Compleet met inspraakmogelijkheden voor burgers en andere belanghebbenden. Later dit jaar volgt meer informatie over de brede school, cq. multifunctioneel centrum, dat ook gepland staat in Bloesemgaerde. Ook daarover wordt later dit jaar een informatieavond georganiseerd.

Nieuwe dorpsraad
De nieuwe dorpsraad wil graag met bewoners praten over zaken als onderhoud van de openbare buitenruimte, veiligheid, verenigingsleven, kwaliteit van wonen en woonomgeving en wat bewoners missen in Wognum. Inmiddels heeft de dorpsraad een concept-plan van aanpak gemaakt over leefbaarheid in Wognum. Daarop zijn al wat e-mailreacties gekomen. Wilt u alvast meer weten? Mail dan naar Dorpsraadwognum@quicknet.nl.