ROC Friese Poort Metamorfose docenten op Creaparty 2008 bij ROC Friese Poort Dinsdag 8 april organiseert de afdeling Uiterlijke verzorging van ROC Friese Poort in Leeuwarden voor de 9e keer schoolwedstrijden onder de naam Creaparty 2008. Ook dit jaar komen deelnemers in wedstrijdverband tegen elkaar uit in diverse categorieën. Haar, make-up en Face art zijn vaste onderdelen van dit dynamisch visuele spektakel. Nieuw dit jaar is de metamorfose van enkele docenten en administratieve medewerkers van de Leeuwarder vestiging. Deelnemers van Uiterlijke verzorging werken tijdens de metamorfose samen met deelnemers van de opleiding Filiaalbeheerder van de afdeling Handel. Zij worden daarbij ondersteund door modehuis Rinsma fashion uit Gorredijk en kledingzaak Forecast uit Leeuwarden. In totaal krijgen 8 personen op de catwalk een totaal nieuwe look aangemeten.

Op diezelfde catwalk laten leerlingen ook talenten zien op het gebied van zang en streetdance. Onmisbaar zijn natuurlijk de kappersdemonstraties. Dit jaar verzorgt door Nguyen Pham. Hij is een voormalig deelnemer van ROC Friese Poort en nu een aanstormend nationaal talent in de kapperswereld. Halkord Hairdevils, een team van jonge haarkunstenaars, geeft ook een demonstratie en er zijn modeshows te zien (Didi, Jiskefetje en Up-to-date).

Naast de wedstrijden en het podiumprogramma is er een uitgebreide Uiterlijke verzorgingsmarkt. Stands, presentaties, demonstraties en kraampjes, van veel verschillende bedrijven en particulieren zijn verzameld op een gezellige markt met van alles op het gebied van lichaams-, haar- en voetverzorging, kleding, sieraden.

De Creaparty heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een visueel zeer aantrekkelijk evenement met veel kleur en dynamiek. De negende editie van de schoolwedstrijden van ROC Friese Poort wordt mede mogelijk gemaakt door Rinsma Fashion, Forecast, KOC Nederland, L'Oréal Nederland, Fa Mikos, Florale en Special Cosmetics.