Persuitnodiging voor de presentatie van de Taskforce deeltijdplus

Dinsdag 8 april aanstaande vindt de presentatie plaats van de Taskforce DeeltijdPlus. Dit gebeurt tijdens het symposium 'Deeltijdwerk in Nederland'. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert dit symposium in samenwerking met het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau (CPB).

Staatssecretaris A. Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister R. Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zullen bij de presentatie aanwezig zijn, evenals alle leden van de Taskforce DeeltijdPlus.

Het symposium begint om 12.30 uur met een aantal inhoudelijke bijdrages en discussie. De heer. R. Euwals van het CPB gaat in op de arbeidsparticipatie van vrouwen in Nederland. Mevrouw W. Portegijs van het SCP spreekt over Nederland Deeltijdland en de bijdrage van mevrouw A. Schuitemaker van Career&Kids gaat over de combinatie van arbeid en zorg in de praktijk.

De presentatie van de Taskforce DeeltijdPlus start om 16.00 uur. De Taskforce DeeltijdPlus wil een aanzet geven tot een cultuuromslag als het gaat om werkende vrouwen in kleine deeltijdbanen en richt zich daarbij op werknemers, werkgevers, sociale partners en de samenleving. Met hen bekijkt de taskforce wat nodig is voor vrouwen om meer uren te gaan werken. De instelling van de taskforce vloeit voort uit afspraken die werkgevers, werknemers en het kabinet hebben gemaakt op de Participatietop in 2007. De taskforce wordt ingesteld voor de duur van twee jaar.

Na afloop van het officiële programma rond 17.00 uur is er voor de pers in een informele setting nog gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag.

Journalisten die bij het symposium en/of de presentatie van de Taskforce DeeltijdPlus aanwezig willen zijn, worden verzocht zich te melden bij de afdeling Persvoorlichting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jeantine Reiger via jreiger@minszw.nl of telefonisch op 070-333 6167 of 0651 716254.

Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en milieu, Onderwijs en wetenschap, Openbare orde en veiligheid, Overig, Recht, Ruimte en infrastructuur, Sociale zekerheid, Verkeer , Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid