Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Directie
Communicatie

04 april 2008

Nr. 08/032

Taskforce DeeltijdPlus van start met Pia Dijkstra als voorzitter

Pia Dijkstra wordt voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus die met name vrouwen met kleine deeltijdbanen gaat stimuleren meer uren te gaan werken. Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit vandaag, mede namens minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan de Tweede Kamer laten weten. De Taskforce Deeltijd Plus wordt op 8 april voor de duur van twee jaar geïnstalleerd.

De taskforce bestaat uit:


- Pia Dijkstra, radio- en televisiepresentator


- Désirée van Gorp, directeur Nyenrode Institute for Competition en universitair docent.


- Judith Ploegman, FNV


- Senay Özdemir, journalist en bladenmaker


- Martijn de Wildt, directeur en mede-eigenaar Qidos

Veel vrouwen werken nu in kleine deeltijdbanen. Hierdoor blijft veel talent onderbenut, terwijl sprake is van toenemende personeelstekorten. Bovendien dreigen in combinatie met de vergrijzing diverse maatschappelijke voorzieningen onbetaalbaar te worden.

De taskforce zal zich richten op werkgevers, werknemers, vakbonden, werkgeversorganisaties en de samenleving. Samen met hen worden kansen, mogelijkheden en belemmeringen om (meer uren) te gaan werken besproken.

Op de Participatietop in 2007 hebben kabinet, werkgevers en werknemers gezamenlijk besloten de taskforce in te stellen om te bevorderen dat vooral vrouwen meer uren gaan werken.

Link naar persberichten online