Gemeente Rotterdam

Vier raadscommissie vergaderen deze week op het Stadhuis.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 8 april, 9.30 uur
De commissie spreekt met wethouder Kriens over de voortgang van de Vraagwijzerloketten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de diverse deelgemeenten. Rotterdammers kunnen bij deze Vraagwijzerloketten terecht met vragen over de Wmo. De commissie beslist over het al dan niet agenderen van dit onderwerp voor de gemeenteraad. Verder komt in de commissie de stand van zaken van het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang aan de orde. Op de agenda staat ten slotte een eerste bespreking van het ouderenbeleid in Rotterdam aan de hand van de notitie van het college "Ouderen in Rotterdam" en het gehandicaptenbeleid in Rotterdam, vooral bezien vanuit de Wmo. Het politieke debat van beide agendapunten volgt op 15 april 2008.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 9 april, 9.30 uur
De commissie bespreekt met wethouder Bolsius het gebrek aan samenwerking tussen de twee gebruikersgroepen van het Recreatieoord Hoek van Holland. Verder komt de afdoening van de motie Pastors aan de orde. De raad droeg het college hierin op een statiegeldsysteem in te voeren voor bouwbedrijven, waarbij de bouwbedrijven pas op een locatie aan de slag mogen als borg is betaald. Zij krijgen dat geld weer terug als de locatie netjes is achtergelaten.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 10 april 10.00 uur (Let op: gewijzigd aanvangstijdstip)
De commissie spreekt over de invoering van de participatieplaatsen voor mensen met een uitkering die zeer moeilijk aan regulier werk kunnen komen. Zij krijgen voor de duur van twaalf maanden de mogelijkheid om met behoud van uitkering ervaring en vaardigheden op te doen. Verder bespreekt de commissie het voorstel extra krediet beschikbaar te stellen om de parkeergarage Insulindeplein af te bouwen. Bij de vorige commissievergadering heeft de commissie hierover aanvullende informatie gevraagd. Ten slotte staat de voortgang van het project Rotterdam Centraal op de agenda. De vertraging is inmiddels opgelopen tot 18 maanden en de ingebruikname van de OV-terminal is nu voorzien voor 1 oktober 2011. Daarnaast wordt om een extra gemeentelijke dekking gevraagd van 40,5 miljoen euro. Wel is met de diverse partijen een akkoord bereikt over de financiering en verdere voortgang van het project.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 10 april, 19.45 uur (Let op: gewijzigd aanvangstijdstip)
De commissie bespreekt de tussenrapportage van het college over het ingezette cultuurtraject naar aanleiding van de aanbevelingen die voortkwamen uit de onderzoekscommissie Museumparkgarage. Ter voorbereiding op dit debat hebben de commissieleden op 31 maart 2008 met een aantal hoofden van dienst gesproken over dit onderwerp. Ook een voorlopig plan van aanpak over de implementatie van alle aanbevelingen van de onderzoekscommissie komt aan de orde. Ten slotte staat het plan van aanpak voor de inhuur van externe deskundigheid op de agenda. De wethouder heeft dit plan opgesteld als vervolg op het rapport van de Rekenkamer Rotterdam "Aanwijzingen voor inhuur". De commissie bespreekt of het plan van de wethouder voldoende aansluit bij de conclusies en aanbevelingen van het rapport van de Rekenkamer.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 10 april, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/videoarchief).

Bron: Griffie, 04-04-2008