Provincie Zeeland

Persberichten

04-04-2008: Provincie Zeeland houdt informatieavond over N660 Middelburg-Koudekerke

Op dinsdagavond 8 april 2008 presenteert de Provincie Zeeland haar plannen voor een herinrichting van de weg Middelburg-Koudekerke. De beoogde doelstelling is het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Welke maatregelen wil de Provincie nemen?

Mede op basis van de inspraakreacties na de tweede informatieavond is besloten om de reconstructie van de weg uit te voeren volgens het 60 km-alternatief. Dat houdt in dat de maximum snelheid op de weg wordt verlaagd naar 60 km/uur. Er komt géén parallelweg en de bestaande wegbeplanting blijft (op enkele bomen na) behouden. De bestaande rijbaan en het fietspad worden compleet vervangen. Het nieuwe fietspad wordt breder dan het huidige en de ruimte tussen het fietspad en de weg wordt groter. Daardoor wordt het voor de fietsers veiliger en comfortabeler.

Heeft het verkeer hinder van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden zal de weg voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. Ook voor fietsers wordt de weg tijdelijk afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid via andere wegen. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, maar enige hinder is onvermijdelijk. De werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer 10 weken duren.

Wanneer wordt het werk uitgevoerd?

Het voornemen is om het werk in de 2e helft van dit jaar uit te voeren.

Waar vindt de presentatie plaats?

Het plan wordt gepresenteerd in gemeenschapscentrum de Couburg, Duinstraat 4A in Koudekerke. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars zal rond 20.00 uur een korte toelichting geven op het plan. U bent eveneens van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen.

Hoe kan men reageren/info opvragen?

Tijdens deze avond krijgen belangstellenden de gelegenheid om vragen te stellen en eventueel te reageren op deze plannen. Rond 21.30 uur is de bijeenkomst afgelopen. Ook kunnen de plannen vanaf 1 april worden geraadpleegd via de website
www.zeeland.nl/verkeer_vervoer/werkzaamheden/n660.

Wat houdt het verkeersbesluit in?

Nu Provinciale Staten hebben ingestemd met de reconstructie van de weg Middelburg-Koudekerke (N660), waarbij deze weg zal worden ingericht als een 60 km weg, is hiervoor is een zogenaamd verkeersbesluit vastgesteld. Met dit besluit wordt een juridische basis gegeven aan het invoeren van een maximumsnelheid van 60 km per uur en aan het instellen van een inhaalverbod. Tegen dit besluit kan bezwaar gemaakt worden door het indienen van een bezwaarschrift bij de provincie. De termijn voor het indienen van bezwaren sluit op 8 mei 2008.

4 april 2008, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,