Gemeente Delft

Wie wordt de beste verkeersleerling 2008?

Je wilt hier linksaf slaan. Moet je de blauwe auto voor laten gaan? Dit lijkt een standaard vraag uit een standaard verkeersles. Maar niet voor 21 leerlingen uit groep 7 van de Delftse basisscholen. Op dinsdag 8 april strijden zij om de titel 'beste verkeersleerling van Delft' tijdens de Verkeersquiz 2008. Sipke Jan Bousema (bekend van televisieprogramma's als de Museumbende, VET! en het Junior Songfestival) presenteert deze interactieve verkeersles met foto- en filmfragmenten die gaan over Delftse verkeerssituaties. Herkenbare situaties die de kinderen zelf kunnen tegenkomen.

De gemeente Delft organiseert de Verkeersquiz voor de derde keer. Met deze quiz vragen we op een positieve manier aandacht voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Verkeerslessen zijn belangrijk maar ook leuk! Deze verkeersles is daarom in de vorm van een quiz gegoten: De leerling met de beste score mag zich na 8 april een jaar lang 'de beste verkeersleerling van Delft' noemen en wint een fiets.

De Aula van de TU Delft is voor één middag een verkeersleslokaal waar de kinderen via een groot projectiescherm zestig verkeersvragen krijgen voorgelegd door Sipke Jan Bousema. Voor de quiz heeft elke school een leerling afgevaardigd, alle schoolklasgenoten kijken en leren mee vanuit de zaal. Een razende reporter en een jury zien er op toe dat alle (verkeers)regels worden nageleefd.

De gemeente organiseert het evenement om verkeerseducatie en de verkeersveiligheid voor Delftse kinderen op de kaart te zetten. Verkeerseducatie en -veiligheid zijn speerpunten van het Delftse project 'Kinderen veiliger door Delft'. Dit project voorziet in maatregelen om de verkeersveiligheid in Delft te verbeteren en kinderen sneller zelfstandig en veilig aan het verkeer te laten deelnemen.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentedelft.info onder Verkeer - Kinderen veiliger door Delft.



Gemeente Delft