Datum: 8 april 2008

Leiden / Voorschoten Snelheidscontroles In het weekend van 5 en 6 maart heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Leiden en Voorschoten. In Voorschoten werd er gecontroleerd op de van Beethovenlaan, Veurseweg en Leidseweg. In Leiden werd er gecontroleerd op de Hoge Rijndijk, Oegstgeesterweg en Willem de Zwijgerlaan. In het totaal werden 10603 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 924 te hard. Hoogste snelheid werd gehaald op de van Beethovenlaan waar een voertuig met 100 km per uur reed. Op de van Beethovenlaan was het hoogste percentage hardrijders. Daar reed 11 % van de gecontroleerde voertuigen te hard..

Bodegraven Inbraak bij tankstation De politie doet onderzoek naar een inbraak in een tankstation aan de Goudseweg. In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april rond 02.20 uur braken meerdere daders de voordeur open. Binnen werd geprobeerd een kluis te lichten. Dit lukte niet. Na een aantal minuten vertrokken de daders weer met een auto en reden weg in de richting van de Rijksweg N11. Op dit moment is nog niet bekend of er andere goederen uit het tankstation zijn gestolen.

Krimpen aan de Lek Beroofd van handtas Een 34 jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek is woensdag 2 april omstreeks 22.10 uur beroofd van haar handtas. De vrouw stond bij de brievenbussen in het flatportiek aan de Joost van de Vondelstraat toen een jongen met een helm op haar tas uit de hand trok. De jongen is hierna weggerend in de richting van de Jacob Catsstraat waar hij bij een andere jongen achter op een scooter is gestapt. De twee reden vervolgens weg in de richting van de Hoofdstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. De jongens droegen beiden donkere kleding en reden op een donkere scooter met een beetje paars.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --