Gemeente Giessenlanden


Programmaraad vergadert 8 april 2008

De gezamenlijke programmaraad voor de gemeenten Aalburg, Giessenlanden, Gorinchem, Werkendam en Woudrichem vergadert op 8 april 2008 om 19.30 uur in het stadhuis van Gorinchem.

Met deze raad voldoen de gemeenten volgens de mediawet aan haar wettelijke verplichting om een orgaan te hebben dat de kabelexploitant (Casema voor deze regio) adviseert in het samenstellen van een basispakket van 15 TV-zenders en 25 radiokanalen. (Hiervan zijn de Nederlandstalige publieke, regionale, eventueel lokale en Belgische zenders verplicht om door te geven; zgn. must carry zenders.) De programmaraad gaat over de invulling van de aanvullende zenders.

Daarnaast kan Casema ook nog zenders aanbieden in zgn. standaardpakket waarvoor geen advies vereist is, maar vaak wel overleg met de programmaraad wordt gevoerd.

Deze vergadering staat in het teken van het het invullen van divers bestuursfuncies en men gaat weer brainstormen over een Radio en TV advies

Openbare vergadering:

De vergaderingen zijn openbaar. Wel wordt gevraagd u minstens drie dagen vooraf aan te melden bij de secretaris i.v.m. de grootte van een vergaderruimte.

De te behandelen onderwerpen van de vergaderingen worden vooraf bekend gemaakt in de regionale bladen en op de internetsites van de gemeenten.

Adresgegevens secretariaat:


- Brieven : Postbus 1033, 3380 AA Giessenburg


- E-mailadres : programmaraadaggww@planet.nl


- Internetsite : www.programmaraadaggww.nl