Gemeente Kapelle

Brandweer Vaardigheidstoetsen Provinciaal Tankautospuit Hogedruk

Afgelopen zaterdag 5 april heeft de brandweer deelgenomen aan de provinciale vaardigheidstoetsen die werden gehouden in de gemeente Borsele. Beide groepen, Kapelle en Wemeldinge, namen hieraan deel.

Het scenario was een brand in een bedrijfswoning en de men diende vanaf de kazerne Borssele uit te rukken. Bij aankomst bleek het te gaan om een binnenbrand die door een monteur zou zijn veroorzaakt in verband met werkzaamheden aan de CV-installatie.

Tijdens de verkenning werd duidelijk dat de monteur nog in het pand aanwezig was en er tevens nog een persoon op de verdieping moest zijn. Beide personen werden gered en daarna werd de brand bestreden.

Tijdens de uitslag werd duidelijk dat beide ploegen, Kapelle en Wemeldinge, een goede prestatie hadden geleverd. De groep Kapelle behaalde een 2e plaats en de groep Wemeldinge eindigde op een 3e plaats. De 1e plaats werd behaald door de groep Ovezande.

Beide ploegen gaan voor gewestelijke deelname, resp. op 14 juni 2008 in Roermond en 28 juni 2008 in De Bilt. Een prestatie waar we trots op kunnen zijn, we houden u van het vervolg op de hoogte.