Drenthe College


Description: Vrijdag 4 april jl. heeft op locatie Cicero van Drenthe College in Assen de opening plaatsgevonden van een CWI-loket. Na een korte toespraak van Anke Koning (docente), Jenske Lorijn (clustermanager) en Kim Heijnen, vestigingsmanager CWI in Assen, werd symbolisch het lint doorgeknipt.

Startpagina

Dependance CWI geopend op locatie Drenthe College

Vrijdag 4 april jl. heeft op locatie Cicero van Drenthe College in Assen de opening plaatsgevonden van een CWI-loket. Na een korte toespraak van Anke Koning (docente), Jenske Lorijn (clustermanager) en Kim Heijnen, vestigingsmanager CWI in Assen, werd symbolisch het lint doorgeknipt.

Centrum voor Werk en Inkomen wil op deze wijze jongeren eerder betrekken bij de arbeidsmarkt met de opties werken naast opleiding, werk in combinatie met opleiding (BBL) en werken na de opleiding. En omdat de jongeren lang niet altijd naar de vacatures komen, brengt CWI de banen naar school.

In zijn toespraak heeft de heer Heijnen de studenten geattendeerd op het starten van een eigen bedrijf na de studie, waarbij het CWI ondersteuning kan bieden. Het loket wordt gerund door leerbedrijf Office Support. Mbo-studenten van de opleiding Juridisch medewerker verstrekken informatie over de gepresenteerde vakantie-, avond- en weekendbanen. Ze worden daarbij ondersteund door een contactpersoon bij CWI.

Clustermanager Jenske Lorijn: Drenthe College wil niet zomaar een school maar een loopbaancentrum zijn. Deze samenwerking met CWI past natuurlijk geweldig in zon centrum. Onze studenten in Assen krijgen een realistisch beeld van hun toekomstmogelijkheden en de studenten die betrokken zijn bij het leerbedrijf doen ervaring op het gebied van personeel & arbeid op.

Het is de bedoeling om in de toekomst de samenwerking uit te breiden met een juridisch loket waarbij de mbo-studenten nog meer gaan samenwerken met CWI op het gebied van arbeidsbemiddeling.