Politie Zeeland


Z-686-2008 Bestuurder brommobiel gewond na aanrijding, Nieuw-Namen
Een 37-jarige man uit de gemeente Wormerland (NH) is maandagavond omstreeks 19.15 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.
Op de kruising Koninginnestraat/Parallelweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 36-jarige Middelburger. De brommobiel werd in de linkerflank aangereden door de auto waarna beide voertuigen een eind verder in de sloot belandden. De 37-jarige man raakte bekneld onder zijn totaal vernielde brommobiel. Nadat hij uit zijn benarde situatie was bevrijd, werd hij met zwaar letsel per traumahelicopter naar het ziekenhuis in Brugge overgebracht. De 36-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.

Z-687-2008 Kop/staartbotsing, Schoondijke
Bij een kop/staartbotsing op de N61 zijn maandagmiddag rond 17.15 uur drie personenauto's beschadigd geraakt.
Het ongeluk gebeurde doordat een 28-jarige automobilist uit Terneuzen niet meer op tijd kon stoppen toen de auto's voor hem afremden. Hierdoor botste hij achterop de auto van een 42-jarige Belgische die weer doorschoof tegen de auto van een 64-jarige man uit Gent.
De 28-jarige bestuurder had bij de aanrijding een pijnlijke schouder en vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Per ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nachtje ter observatie moest blijven. De twee andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Z-688-2008 Rijbewijs ingevorderd, IJzendijke
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingenomen van een 61-jarige automobilist uit Valkenswaard.
Omstreeks 21.30 uur reed hij over de N61 en passeerde de laser met een snelheid van 132 km waar ter plaatse echter 80 km is toegestaan. De 61-jarige bestuurder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij meer dan 50 km te hard reed.

O-689-2008 Automobilist rijdt onder invloed, 's Heer Hendrikskinderen
Op de Nieuwe Rijksweg is maandagavond rond 22.00 uur een 38-jarige automobilist uit Tilburg betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 3,6 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.